Sacrale dans

Voel je welkom om op Klooster Nieuw Sion kennis te maken met deze vorm van meditatie / bezinning / inspiratie, waar de monniken van Abdij Sion destijds al kennis mee maakten. Danservaring is niet nodig. Een van de belangrijke boodschappen van de Sacrale Dans is dat er geen fouten bestaan, alleen vele variaties.

In vele oude tradities worden dansen als ritueel gebruikt, een taal voorbij woorden. Deze oude gebruiken komen in onze tijd weer aan de oppervlakte zodat wij ze weer kunnen gebruiken als sleutels naar de ‘Bron’. Door de helende kracht van het synchroon bewegen voel je je onderdeel van een groter geheel. Door samen dezelfde bewegingen te maken wordt de intentie van de beweging vele malen sterker.

In de Sacrale Dans richt de kracht van het samen zijn ons op het hoogste, het licht in onszelf en op de wereld om ons heen. De Sacrale Dans fungeert als spiegel, ze maakt je bewust en werkt meditatief. Ze brengt verbinding en eenwording. Door de dans blijft je proces stromen en kom je op een zachte manier bij jezelf thuis.

Alleen dansen is fijn, maar samen met anderen inspireert. Van harte welkom!

Deze workshop wordt gegeven door Sahaja Pragt. Tijdens haar eigen zoektocht naar bezinning en inspiratie heeft Sahaja haar weg gevonden naar de Sacrale Dans. Ze is opgeleid aan de Vlaamse School voor Sacrale Dans in Cadzand. Wat haar in de Sacrale Dans aanspreekt is de taal voorbij woorden. De verbinding tussen de symbolen en het lichaam. De verbinding vanuit het hart met jezelf en de (A)ander.

Praktisch:

Wanneer: 6 november 2022 14:00 – 15:30 en 4 december 2022 14:00 – 15:30 uur
Waar: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 7431 PJ Diepenveen

Kosten: € 12,50 (mogelijkheid voor extra vrijwillige bijdrage)

Aanmelden voor de Sacrale Dans via de link

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!