Rondleiding Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal in Oosterhout

Tot en met oktober is het iedere woensdagmiddag mogelijk het klooster aan de Kloosterdreef in Oosterhout te bezoeken. Belangstellenden worden verdeeld in groepen van acht personen en worden na de middagdienst rondgeleid door een gids. 

De rondleiding gaat langs de wijngaard, kruidentuin, moestuin en de bijentuin. Het kasteel De Blauwe Camer kan vanwege de kleinere zalen en anderhalve meter afstand niet bezocht worden. De rondleiding eindigt bij de kloosterwinkel. In de kloosterwinkel vindt u zo veel mogelijk producten die door de zusters zelf, of in opdracht van de zusters zijn gemaakt. Aangevuld met streekproducten en producten van de eigen kloosterorde, Norbertijnen uit Nederland en België.

In de bovenzaal van het wijnhuis wordt een film vertoond waarin meer verteld wordt over het toekomstproject van de zusters. Voor de liefhebbers is er een kleine proeverij van de wijn van Sint-Catharinadal. Voor degenen die geen wijn willen, is er frisdrank.

Voor wie niet in de gelegenheid is om het klooster en de kloosterwinkel te bezoeken is de website van de zusters zeker de ook moeite waard.

Praktisch 

Plaats: Klooster St. Catharinadal, Kloosterdreef 3, 4901 PH Oosterhout
Datum: Elke woensdagmiddag tot en met oktober
Tijd: 14.00 uur: Middagdienst met de zusters in de kerk. (Als u te laat bent of de dienst niet wil bijwonen, wacht u buiten de kerk tot u wordt binnengeroepen)
14.30 uur: Woord van welkom door de zusters in de kerk. Rondleiding door gidsen in de moestuin, de kruidentuin, de wijngaard, de bloementuin en een film in de bovenzaal van het wijnhuis.
17.00 uur: De rondleiding eindigt bij de kloosterwinkel.
Kosten: Per persoon: € 8,50 (voorafgaand te betalen, liefst online)
Jongeren 12 t/m 17: € 4,00 Kinderen t/m 11: gratis
Reserveren: Deelname uitsluitend op basis van reservering via de website
Foto: Klooster!5
Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!