Roerig – Roerei

Spanningen, onzekerheid, riskante ontwikkelingen – ze zijn er te over. In het nieuws en de opinieprogramma’s kan je elke dag horen wat er op wereldschaal en in eigen land allemaal aan het bewegen, schuren en botsen is. We beleven roerige tijden. En laten we niet vergeten dat heel wat mensen in hun levens ook zomaar met grote veranderingen en crises te maken krijgen. Een roerige periode geeft verwarring, maakt moe en soms tobberig. Om het vol te houden hebben mensen de steun en het overzicht van een helder kader, verbondenheid met elkaar én een inspirerend verhaal nodig. Dat helpt om te weten wie je in alle turbulentie ook alweer bent en kan zijn en waar het om gaat … Dat helpt ook om te kiezen. Zouden we met ons geloof en onze gemeenschappen iets aan richting en steun te bieden hebben?

Roerei

Een simpel en gemakkelijk te maken gerecht dat veel variatie toelaat en eenvoudig aan te passen is aan smaakvoorkeuren en momenten op de dag. Je kan het serveren bij het (uitgebreide) ontbijt of als verrassend lunchgerecht.

Ingrediënten (voor 2 personen)

Basisrecept

  • 3-4 eieren
  • scheutje melk
  • wat zout
  • snufje peper en nootmuskaat
  • wat boter of olie

Uitbreiding

  • gesneden bieslook en/of peterselie
  • gebakken spek of hamreepjes
  • gesneden champignons
  • zalmsnippers

Aan de slag

Breek in een kom of mengbeker de eieren met wat melk en klop die goed door elkaar. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
Verhit een koekenpan op hoog vuur. Zodra deze flink op temperatuur is boter of olie goed over de bodem rollen. Voorkom dat boter donker wordt.
Giet het eimengsel in de pan en begin direct met een spatel in lange bewegingen het stollende ei van de bodem te schrapen zodat er lobbige zachtgele stukken ontstaan. Het vuur dan wat temperen (ei stukken mogen niet uitdrogen). Zodra de stukken hier en daar licht beginnen te bruinen is het gerecht klaar. Doe het in een schaaltje er serveer.

Bij het toevoegen van spek of ham, champignons of zalm deze als eerste in de pan doen en garen. Dan het ei bijschenken en zoals boven klaarmaken.
Bieslook en peterselie strooi je over het natte eimengsel nadat het in de pan gegoten is.

Eet smakelijk!

Gérard Martens

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!