Retraite: ‘Terugblik, begin van je vooruitblik’

In deze vaak hectische periode maken we tijd om terug te blikken op het voorbije jaar of op een voorbije periode. Met hoofd én hart kijken en luisteren naar wat wezenlijk is in je leven. Een ignatiaanse retraite.

Tussen Kerstmis en Nieuwjaar wordt de stilte en de schoonheid van de abdij en haar omgeving je aangeboden om zowel individueel als samen met de groep stil te vallen. Je krijgt opdrachten, reflectievragen, inspirerende Bijbelteksten of filmfragmenten. Je zoekt de stilte op voor de verwerking. Soms is er uitwisseling met andere deelnemers en krijg je inspiratie door hun kijk of levenservaring. Ben je graag actief met potlood, verf of ander materiaal, dan kun je in de stilte ook zo aan de slag. Er is ook ruimte voor geestelijke begeleiding. Sommige programmaonderdelen verlopen in stilte, andere niet. Bij de maaltijden wordt niet gepraat: er is achtergrondmuziek of gewoon stilte.

Je laat je inspireren door Ignatius van Loyola. Je durft vertrouwen dat je door deze geestelijke oefeningen tot goede keuzes komt op de weg die na Nieuwjaar voor je ligt.

Praktisch

Data: Zondag 27 (10.00 u.) tot woensdag 30 december (16.00 u.) 2020

Plaats: Oude Abdij Drongen, Drongenplein 26, B – 9031 Drongen (Gent)

Begeleiders: mevr. Hilde Van Linden, medewerker Platform ignatiaanse spiritualiteit Amsterdam en mevr. Hilde Pex, begeleider Geestelijke Oefeningen

Kosten: € 332 (overnachtingen, maaltijden, begeleiding inbegrepen)
Bovenop de prijs wordt € 8,49 euro verblijfstaks door stad Gent in rekening gebracht.
De totale kostprijs komt zo op: € 340

Inschrijving en meer informatie

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!