Retraite Geloof en de wetenschap

Wat is de zin van het leven?
Hoe kan ik meer zin geven aan mijn leven?
Heeft mijn bestaan een doel?
Is er meer tussen hemel en aarde?

Spelen dergelijke levensvragen wel eens door je hoofd en zou je daar, ondanks de hectiek van het leven, wel eens wat langer bij stil willen staan? En ben je nieuwsgierig wat de christelijke levensfilosofie én de wetenschap hierover te zeggen hebben? Voel je welkom om dit te ontdekken tijdens de tweedaagse ‘Geloof en de wetenschap’ op Klooster Nieuw Sion.

Tijdens deze volledig verzorgde tweedaagse staan hoogleraar Dick den Hertog en filosoof Emanuel Rutten samen met jou stil bij grote, herkenbare levensvragen. Beide sprekers hebben een wetenschappelijke achtergrond. Vanuit dat unieke perspectief nemen ze je mee naar het snijvlak tussen religie en wetenschap.
Je leert meer over oude inspiratiebronnen die nog helemaal actueel zijn in deze tijd. Er is tijd en ruimte om daarop te reflecteren en je vragen te stellen. Je krijgt handreikingen vanuit de christelijke levensfilosofie die het leven van jezelf en je dierbaren mooier en betekenisvoller kunnen maken.

Het programma is speciaal bedoeld voor mensen die in de drukte van een vol leven of vanwege de tijd en aandacht die je baan van je vraagt verlangen naar momenten van onthaasten en bezinning.
Aan deze tweedaagse doen mensen mee met allerlei levensovertuigingen en achtergronden. We delen een nieuwsgierigheid naar wat er in onszelf leeft en willen dat spiegelen aan de ander. Om nieuwe inspiratie en ‘zin’ op te doen voor onze reis door het leven. De rust en het kloosterritme van Nieuw Sion nodigen automatisch uit tot reflectie en onthaasten.

Programma
We bieden je een afwisselend programma, inclusief verblijf in een gastenkamer van het klooster. Er zijn lezingen van topsprekers, met ruimte voor vragen en discussie. Er zijn verschillende bezinningsmomenten in de kloosterkapel en tijdens een stiltewandeling. Ook is er tijd om gezellig een biertje te drinken tijdens een bierproeverij of met elkaar door te praten tijdens de maaltijden of ’s avonds bij het kampvuur.

Het programma start op zaterdag om 9.00 uur en eindigt zondag om 15.30 uur. Het staat je vrij om na afloop langer te blijven in de prachtige omgeving van Nieuw Sion.
We raden aan om 8 september al te komen.

Praktisch

  • Datum en tijd: 9 september 2023 09:00 uur – 10 september 2023 15:00
  • Entreeprijs: Retraite: € 395,00. Extra overnachting vooraf: € 59,00 (optioneel)
  • Kosten retraite declareren bij Pro Life: Ben je verzekerd bij zorgverzekeraar Pro Life, dan kun je mogelijk een aanzienlijk deel van de kosten van deze retraite laten vergoeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • Kortingsruimte: Als je graag wilt deelnemen, maar niet de financiële ruimte hebt om de volledige toegangsprijs te betalen, bieden we je graag korting aan op de toegangsprijs. We nodigen je uit om hierover contact op te nemen met activiteiten@nieuwsion.nl.
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 , Diepenveen Nederland

Aanmelden voor deze retraite

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!