Retraite: ‘Ga anders denken’

Een vijfdaagse groepsretraite met inleidingen door jezuïet Dries van den Akker. Het thema Ga anders denken is ontleend aan het Marcusevangelie, waarover pater Van den Akker onlangs een boek schreef.

Deze retraite met pater Dries van den Akker sj is een mooie gelegenheid om nader met Marcus kennis te maken. We zullen er oog voor krijgen hoe prachtig hij zijn evangelie heeft gecomponeerd. Spannend om te horen hoe de mensen in zijn evangelie (en wij met hen) gaandeweg ontdekken wie Jezus werkelijk is. Soms heeft Marcus er zelfbedachte woorden voor nodig. Jezus preekte: ‘Ga anders denken.’ Dat gold zeker voor zijn tijd. Maar wie weet ook wel voor onze tijd… en voor mij.”

Op pad met Ignatius van Loyola​
Je krijgt aanwijzingen en vragen om in de persoonlijke tijd mee aan de slag te gaan en zo je weg als mens en als gelovige te verdiepen. Je krijgt ook inspiratie mee uit het denken van Ignatius van Loyola. Deze liet ons zijn Geestelijke Oefeningen na, spirituele oefeningen en inzichten bedoeld om Jezus steeds beter te leren kennen en sterker te kiezen voor Zijn manier van leven.

​Dagelijks zijn er gebedsmomenten alsook de eucharistieviering. Er is mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek met de begeleider of met een andere geestelijke begeleider van de Oude Abdij.
​De retraite (het hele programma, inclusief de maaltijden) verloopt in stilte. Alleen bij het avondmaal bij aankomst op 7 juni en bij het ontbijt de laatste dag, wordt er gepraat. Zo maak je ook samen de overgang van het gewone leven naar de stilte van de retraite en omgekeerd.

Praktisch

Data: Maandag 7 juni (18 uur – aankomst vanaf 16 uur) –  zondag 13 juni 2021 (9.30 uur, na het ontbijt)

Plaats: Oude Abdij Drongen, Drongenplein 26, B – 9031 Drongen (Gent)

Begeleiding: Dries van den Akker sj

Kosten: € 463 overnachtingen, maaltijden, begeleiding, kopies, stadstaks voor stad Gent (€2,83 per nacht) inbegrepen

Meer informatie en inschrijven: klik hier

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!