René Grotenhuis – Gist

Het christendom heeft in onze westerse samenleving niet meer het laatste woord. Maar een inbreng in het maatschappelijke debat vanuit een christelijk perspectief is volgens René Grotenhuis nog volop de moeite waard.

De drie teksten in deze bundel illustreren dit. Ze gaan over de lessen van de coronacrisis en de angst voor verandering. Over seksueel misbruik in de kerk en de noodzaak voor een meer egalitaire organisatiestructuur. Over de illusie van de maakbaarheid van het leven. Gist is geschreven als een aanvulling op de eerdere publicatie Zout. Het plotselinge overlijden van Grotenhuis eind 2021 verhinderde dat hij een laatste bewerking kon maken van deze teksten. Desalniettemin nodigen ze nadrukkelijk uit tot verdere discussie en doordenking. Want pas zo kan het boek zijn werk doen, zoals gist pas gaandeweg zijn bijdrage levert aan ons dagelijks brood.

René Grotenhuis (1951-2021) was theoloog en vanaf 2003 tien jaar directeur van de katholieke ontwikkelingsorganisatie Cordaid. Ruim twintig jaar zette hij zich in voor diverse christelijke maatschappelijke organisaties. Bij het VKMO was hij een betrokken bestuurslid met visie en denkkracht. Grotenhuis benaderde hedendaagse vraagstukken vanuit een sociaal christelijk perspectief. Hij publiceerde o.a. Van Macht Ontdaan (2015), Zout (2020) en Breed Kijken (2020).

Bij Adveniat verscheen eerder van zijn hand: Woorden op de drempel, overdenkingen over sterfelijkheid

 

Gist

René Grotenhuis

Prijs: € 19,95

Hier te bestellen

 

 

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!