Feestelijke presentatie Kloosterbijbel – 6 november

Kom aanstaande woensdag 6 november naar Abdij van Egmond om een unieke primeur bij te wonen: de presentatie van de eerste Kloosterbijbel. Dat is een huisbijbel in de Willibrordvertaling, aangevuld met maar liefst elf kleurenkaternen over grondleggers en stichters van congregaties en orden, over de waarden van het religieuze leven en over aansprekende oefeningen in contemplatie zoals lectio divina, het lezen van de psalmen en het koesteren van de stilte. De foto’s uit deze Kloosterbijbel komen uit het magazine Klooster!

Een aantal sprekers zal reflecteren op het thema, o.a. vader-abt Gerard Mathijsen (Adelbert Abdij), scriba van de PKN René de Reuver, mgr. Jan Hendriks (hulpbisschop Haarlem-Amsterdam), Patrick Chatelion Counet, het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan een vertegenwoordiging van de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR). Een en ander gelardeerd met mooie muziek.

Na afloop is er gelegenheid voor een hapje en drankje in de nabijgelegen Benedictushof. Daarbij is er om 17.00 uur de mogelijkheid om de vespers bij te wonen.

De Kloosterbijbel

Een oude tekst, een nieuwe vorm: de Kloosterbijbel. Het boek der boeken, in een uitgave die je wil laten kennismaken met het kloosterleven. Het is dankzij de Bijbel en het voorbeeld van Christus dat er kloosterleven bestaat, missie, spiritualiteit; stichters van de grote ordes hebben zich ieder op hun eigen manier door het evangelie en de woorden van Christus laten inspireren. In de katernen laten religieuzen, theologen en andere kenners de lezer zien wat de Bijbelse inspiratie voor de stichters was. Ook is er aandacht voor de lectio divina, het dagritme, de psalmen en hoe de waarden van het religieuze leven ook voor mensen buiten het klooster van belang kunnen zijn.

Praktisch:

Datum en tijd: 6 november, 14.00 – 16.00 uur

Plaats: Abdijwinkel van Egmond
Vennewatersweg 27a
1935 BH Egmond-Binnen

De toegang is gratis.

Het is fijn als u zich van tevoren even aanmeldt, via deze link.

 

De Kloosterbijbel is te bestellen bij Adveniat,
of via de shop op deze website.

Prijs: €49,00

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!