Poor Clares of Arundel – Light for the world

De cd ‘Light for the world’ van de Arme Klaren van Arundel (Zuid-Engeland) haalde de eerste plaats in de hitlijst van klassieke muziek.

Bijna 30 jaar nadat Spaanse benedictijnen een wereldwijd succes boekten met hun gregoriaanse cd, is het nu aan Engelse Arme Klaren om de hitlijsten te bestormen. Het album Light for the world van de Arme Klaren van Arundel (tussen Portsmouth en Brighton) is een maand na de release een van de populairste albums ooit uitgebracht door een religieuze orde. Hun cd haalde vorige maand de eerste plaats in de lijst van bestverkopende klassieke albums.

De Arme Klaren van Arundel zijn 23 vrouwen sterk. Op hun site omschrijven ze zichzelf als: We are sisters, who share prayer, work, laughter and struggles, and live according to the Form of Life drawn up by St Clare of Assisi in 1253.

In een interview met The Catholic Universe zeggen ze dat hun muziek hopelijk een antigif is tegen de angst en het isolement door de coronapandemie. Ze hopen dat mensen door hun muziek mogen ervaren dat God er is. Als mensen door hun muziek God mogen ervaren en zich geliefd weten, dan is de missie van de zusters geslaagd.

‘We zijn blij dat onze muziek het hart van zoveel mensen heeft getroffen. Deze muziek opnemen was een groot avontuur. We waren onder de indruk van de openheid en het respect dat Decca (de platenmaatschappij, red.) toonde. Onze angst en onzekerheid om onze muziek naar buiten te brengen bleek onterecht. We hopen dat de muziek vrede, liefde en welbehagen brengt aan iedereen die luistert.’

Op de cd staan bekende religieuze hymnes, afgewisseld met muziek op basis van teksten van de heilige Clara van Assisi en Franciscus van Assisi en gecomponeerd door het Engelse componistenechtpaar James Morgan and Juliette Pochin.

De cd is te beluisteren via Spotify of via het YouTubefilmpje hierboven, én te koop in online winkels.

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!