Podcasts vanuit de Sint-Sixtusabdij

Leo De Bock leefde een week mee met de broeders in de Sint-Sixtusabdij. Op de website van Kerknet België publiceert hij regelmatig podcasts die hij maakte tijdens zijn verblijf.

Vier podcasts van een zevendelige serie zijn inmiddels verschenen. De luisterlinken vindt u hieronder.

Aflevering 1: ‘Het hart kent redenen die het hoofd niet kent’
Abt Manu vertelt over het leven, geloof en verbondenheid.

Aflevering 2: de jongen met de gestreepte pyjama
In aflevering 2 praat abt Manu over een vraag van een journalist die hem emotioneel erg raakte, we maken kennis met Pino, Emma en Lana, de ezels van de abdij. Broeder Paul is de econoom van de gemeenschap. Hij praat over het belang van delen.

Aflevering 3: Alleen wat ons hart raakt, kan ons veranderen
Het laatste wat Broeder Benedikt in gedachten had, was monnik worden. En toch is dat zijn overtuigde en sterk doorleefde keuze geworden. Hij is de brouwer van de abdijgemeenschap. Dat was niet echt zijn keuze. Broeder Benedikt is geen bierliefhebber…

Aflevering 4: bemind worden en beminnen
Hij heeft de gave van het woord die hij zachtzinnig en met grote zorgvuldigheid benut. Er was een tijd dat hij in dikke donkerte leefde. Broeder Daniël is de organist van de trappisten: zonder klassieke opleiding, maar met het fijne aanvoelen dat biddend zingen verwacht. In zijn leven is al tijden een goede vriendin. En dat is goed zo.

 

Leo De Bock (°1959) werkte 20 jaar voor VRT : als documentairemaker, netmanager van Canvas en Ketnet en hoofdredacteur van de televisienieuwsdienst.

Afbeelding: Leo De Bock

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 35!