Podcast: Zuster Lucie over haar roeping en de stilte op Hoog Catharijne

In haar podcasts gaat Anne Stael op zoekt naar stilte. Ze interviewde zuster Lucie, die jong is ingetreden bij de ‘Zusters van de Eucharistie’. In deze podcast vertelt ze over haar roeping en het Stiltecentrum op Hoog Catharijne waar ze bij betrokken was.
De podcast is uit 2020. Zuster Lucie is in 2021 overleden. Haar verhaal blijft inspireren.

Door Anne Stael op De Bezieling

Zuster Lucie liep na de oorlog langs de Catharijne Singel in Utrecht. Uit nieuwsgierigheid en interesse belde ze aan bij de ‘Zusters van de Eucharistie’. Zij hadden daar, vlakbij het station Utrecht Centraal, een klooster en een kapel die 24 uur per dag open was. Het was een plaats waar burgers van Utrecht en reizigers terecht konden voor een moment van stilte, contemplatie of vertroosting. Zuster Lucie voelde zich daar thuis en is ingetreden.

Die plek van de kapel en het klooster moesten in de jaren zestig  plaats maken voor de bouw van het moderne Hoog Catharijne. Zuster Lucie vertelt in de podcast: “De overste liet zich niet op de kop zitten, dus toen ons klooster weg moest voor de nieuwbouw is ze naar de bazen van de bouw gegaan en heeft ze gezegd dat de stilte op die plek moest terug komen”.

Een interview over een zoektocht naar een plek om in te treden en over de ontstaansgeschiedenis van het Stiltecentrum in Hoog Catharijne. De afspraak is gemaakt dat dit centrum altijd blijft bestaan. Is dat tegen elke prijs?

Beluister hier het interview

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!