Podcast Kerk en ik – in gesprek met Thomas Quartier, Kristien Hemmerechts en Gerard Mathijsen

In de serie Kerk en ik gaat Elbert Smelt samen met theoloog des Vaderlands Thomas Quartier in gesprek over verschillende onderwerpen, zoals regelmaat, nederigheid, contemplatie, stilte en stabiliteit.

Een paar jaar geleden was de bekende Belgische schrijver Kristien Hemmerechts nog erg kritisch op de kerk. Maar sinds vorig jaar gaat ze met plezier naar de gemeenschap van Sant’Egidio en wil ze geen viering missen. In deze aflevering vertelt de schrijfster hoe dat zo gekomen is. Samen met Theoloog des Vaderlands, Thomas Quartier, spreekt Elbert met Kristien over waarom en hoe contemplatie gelukkig maakt.

Luister via de link naar: Radio 5: EO Podcast #20 – Hoe stilzitten zorgt voor beweging 

Nederigheid is niet minder van jezelf denken, maar: jezelf zijn en jezelf niet vergelijken. Dat beschrijft Theoloog des Vaderlands Thomas Quartier in zijn boek ‘Blijven’. Maar hoe doe je dat? En hoe voorkom je dat je gaat vergelijken binnen de gemeenschap van een kerk of klooster? Elbert gaat hierover in gesprek met Thomas en met de 84-jarige monnik Gerard Mathijsen, die al 60 jaar ervaring heeft in het klooster.

Luister via de link naar: Radio 5: EO Podcast #21 Hoed u voor de nederigen

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 35!