Podcast: Abdis Katharina: ‘Monniken zijn als bomen’

De abdijgemeenschap Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth in Brecht is een gemeenschap van 22 trappistinnen. Zoals de trappisten van Westvleteren en Westmalle behoort ze tot de Orde van de cisterciënzers van de Strikte Observantie, een contemplatieve orde die zich toelegt op gebed, lezing en arbeid. Om in hun levensonderhoud te voorzien en de inmiddels veel te grote abdij te kunnen onderhouden, verkopen de zusters vloeibare handzeep, douchegel, bodylotion en zelfs trappistenbiershampoo.

In de podcast Monniken zijn als bomen maakt Leo August De Bock een lange wandeling met de innemende abdis van de abdij, zuster Katharina. De soundtrack is er één van voetstappen in dode bladeren, zompige aarde en de roep van een overvliegend ganzenpaar. Onder een grijze lucht sprankelt de oprechtheid van abdis Katharina, een Brugse die met haar medezusters afgezonderd leeft, maar met een groot bewustzijn de wereld recht in de ogen kijkt.

De bouwplannen van de abdij van Brecht steunen, kan op rekening BE69 4182 0250 0178 van Abdij O.L.Vrouw van Nazareth met vermelding ‘gift renovatieproject’

Bericht overgenomen van kerknet.be

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!