PelgrimsExpo MUBO – ‘Pelgrimage, een jaar lopen onder de vleugels van de hemel’

Van 11 september tot 7 november is er een bijzondere expositie in het MUBO (Museum Boxtel), het oud-Ursulinenklooster in de Baroniestraat in Boxtel: ‘Pelgrimage, een jaar lopen onder de vleugels van de hemel’.

Kunstenaars en wandelaars/pelgrims Annelies van Rijn en Stephan van den Thillart uit Berghem hebben een jaar lang een voettocht gemaakt naar Rome, Sardinie, Corsica en weer terug naar huis. Ze hebben samen met hun hond Dora ruim zevenduizend kilometer gelopen en vijf paar wandelschoenen versleten. Met rugzak, tentje en verder weinig tot niets hebben ze een gedeelte van deze Via Francigena voltooid.

Voettocht
Een voettocht van 7000 kilometer vanuit Berghem via België, Frankrijk en Zwitserland naar Rome in Italië. En verder via Sardinië, Corsica, Frankrijk, Luxemburg en België weer terug naar huis. Lopen door het landschap, in het landschap en met het landschap onder de vleugels van de hemel. En dan de ontmoetingen, de hartelijkheid en behulpzaamheid met en van de mensen. Het heeft het mensbeeld van Annelies en Stephan bijgesteld.

Opgedane indrukken
De opgedane indrukken zijn verwerkt in wat er in de expositie is te zien. De kunstwerken het ‘Icoon van samenzijn’ en ‘Samen op pad’ symboliseren het samenzijn. Daarnaast zijn de prachtige textielvormen gebaseerd op patronen. Deze patronen zijn waar te nemen in het landschap, de sculpturen van mens, kar en hond als symbool van de voettocht en niet te vergeten het hangende dak als symbool van hemelse vleugels.

Naar aanleiding hiervan hebben ze een aantal kunstwerken en foto’s gemaakt die ze laten zien in het MUBO. Kortom een expositie met prachtige kunstwerken met een verhaal en symboliek. De moeite van een bezoek meer dan waard.

Tentoonstelling

Wanneer: 1 september 2021 t/m 7 november 2021
Openingstijden: MUBO is open op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Waar: Museum Boxtel, Baroniestraat 18 5281 JE, Boxtel
Toegangsprijs: € 5,00 (museumkaart is geldig). Voor kinderen vanaf 12 jaar € 2,00. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Wandeling
Op zaterdag 30 oktober 2021 vindt er een wandeltocht plaats vanuit Boxtel naar Vught. Deze tochten worden georganiseerd in het kader van de expositie.

De tocht start om 11.30 uur en zal zo’n drie uur duren. Vanaf 10.30 uur kunt u de expositie in het MUBO bekijken voor de entreeprijs van 5 euro pp. of museumjaarkaart. Koffie en wandelboekje Witte Zusterroute aldaar tegen betaling verkrijgbaar. Graag voor onderweg zelf versnaperingen meenemen. U dient zich van tevoren aan te melden bij het MUBO ivm maximum aantal wandelaars.

Contactgegevens: info@muboboxtel.nl  of 0411-607551

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!