Passiespelen Tegelen, laatste weken

21e editie, sinds 1931 –  Op zaterdag 3 juli vonden in openluchttheater De Doolhof de eerste twee voorstellingen plaats van de 21e Tegelse Passiespelen. Tot en met zondag 5 september worden 36 voorstellingen gespeeld, telkens twee maal per dag, zonder pauze en coronaproof.

Passiespelen 2021: ‘Hem achterna’
De tekstschrijvers van de 21ste editie – Jan-Jaap Jansen en Ineke ter Heege – hebben een heel nieuw Passiespel geschreven. Actueler en met meer noodzaak dan ooit. Waarin het verhaal over de laatste dagen van het leven van Jezus weliswaar gehandhaafd blijft, maar waarin heel andere, hedendaagse  accenten worden gelegd. Zo wordt de veroordeling tot de kruisdood door de Hogepriesters heftig bekritiseerd door Jozef van Arimathea; is Jezus eerder een rebel dan een Heiland; speelt Judas een verwarde rol van redder van de Messias en zijn de vrouwen rondom  Jezus – waaronder zijn moeder Maria en zijn goede vriendin Maria Magdalena – veel belangrijker en krachtiger geworden.
‘Hem achterna’ vertelt het verhaal van toen en nu, van strijd en corruptie in het oude en het nieuwe Jeruzalem, van onderdrukking, wanhoop en verdriet. Maar ook van liefde en vriendschap, van vurige hoop en een oprecht geloof in een betere wereld.”

Een bezoek aan de Passiespelen wordt een belevenis, ook in deze bijzondere versie van de passievoorstelling in openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Omgeven met enige extraatjes om het verblijf te veraangenamen – coronaproof uiteraard – en de mogelijkheid om er een dagtrip of weekeindtrip van te maken. Het Limburgs Museum, Keramiekcentrum De Tiendschuur en het Limburgs Schutterijmuseum presenteren tijdens de Passiespelen spraakmakende tentoonstellingen, Kloosterdorp Steyl en Kasteeltuinen Arcen zijn, evenals Venlo, een bezoek waard. Maak er een dag- of weekendtrip van. Ook zijn er enkele voorstellingen met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden en met simultaanvertaling in het Duits.

Omdat de organisatie verwacht dat het vanwege de maatregelen ook rondom de voorstelling ietwat anders gaat uitzien dan anders en horeca volgens de nu geldende restricties niet geopend kan zijn, wordt het publiek bij binnenkomst getrakteerd op een geschenktasje met o.a. een versnapering, een drankje, een geïllustreerd en informatief programmaboek én een bijzonder aandenken aan Passiespelen 2021. Onbekommerd en veilig genieten voor jong en oud van deze bijzondere voorstelling staat voorop.

Praktisch
Plaats:
Openluchttheater De Doolhof, direct achter het NS-station Tegelen

Data: Elke zaterdag en zondag tot en met 5 september

Tijd: Zaterdag 17.00 en 20.00 uur; Zondag 14.00 en 17.00 uur

Prijs: Rang 1: € 41,00 (vanaf 60 jaar seniorenkorting van € 2,50)
Rang 2: € 37,00 (vanaf 60 jaar seniorenkorting van € 2,00)

Reserveren: via deze link

Foto: 1Limburg

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!