Paasretraite Nieuw Sion

In de stilte, en de ruimte, in de eenzaamheid, in verbondenheid. Samen, en toch op jezelf, toeleven naar Pasen kan op Klooster Nieuw Sion. De getijdengebeden nemen je mee door het paasevangelie en helpen om naar het hoogtepunt van de opstanding toe te leven.

Er is ruimte om tijdens je verblijf aan verschillende dingen mee te doen, zoals het lopen van het labyrint in de binnentuin van het klooster. Dagelijks, zoals de monniken vroeger, al biddend en denkend een rondje in de berceau lopen. Je kunt het “hemelpad” lopen, of wandelen in het landgoed tegenover het klooster. We bieden muzikale inspiratie, ruimte voor onderling contact en gesprek, het lopen langs de kruiswegstatiën.

Boekje Goede Week
Je kunt ook aan de slag met het boekje voor de Goede Week. Daarin staat het leesrooster voor de week van Palmzondag tot en met Paaszondag, en biedt ruimte voor reflectie in woord en andere creatieve uitingen. Kosten: €17,50. Klik hier voor meer informatie en bestellen. Je kunt het boekje ook meereserveren tijdens je aanmelding voor de Paasretraite.

Zaterdag en zondag
De zaterdag is ingeruimd voor Lectio Divina, op een creatieve manier, daar kun je als retraitegast natuurlijk aan meedoen. Zie voor meer informatie over wat we gaan doen de programmapagina voor 16 april op de website. Vier keer per dag is er een getijdengebed. Het hoogtepunt van de paasretraite is het ochtendgebed op eerste paasdag! Het gedenken van de opstanding van Jezus gekoppeld aan het zien opkomen van de zon is een bijzondere ervaring!

Praktisch

Wanneer: 14 april 2022 – 17 april 2022
Waar: Nieuw Sion, Vulikerweg 6 7431 PJ Diepenveen
Kosten: € 350De prijs is inclusief eten, drinken en overnachting. Als de prijs toch nog een te grote drempel is om mee te doen, neem dan contact met ons op (info@nieuwsion.nl). Voor vrijwilligers van Klooster Nieuw Sion geldt de gebruikelijke korting.
Aanmelden voor de Paasretraite van 14 – 17 april 2022

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!