Open Kloostertuin San Damiano in Den Bosch

Tuinen en kerk van Stadsklooster San Damiano in ’s-Hertogenbosch worden van mei tot en met oktober opengesteld op vaste tijden. Welkom aan iedereen die wil genieten van een oase van rust, midden in die prachtige zuidelijke stad.

Je kunt er wandelen, even zitten, de vogels om je heen horen zingen. Of met een boekje en een audiotour op je telefoon een bezinnende wandeling maken langs twaalf plekken in de tuin, waarbij je wordt meegenomen in de spiritualiteit van Franciscus en Clara van Assisi – de inspiratiebronnen voor de bewoners van het Stadsklooster. Via de audiotour zul je stil zult staan om Franciscus & Clara van Assisi en Elisabeth van Thüringen te ontmoeten.
Zo maak je kennis met de spiritualiteit van de drie kloosterordes die in Stadsklooster San Damiano wonen, namelijk de orde van de minderbroeders franciscanen en kapucijnen (1e orde), de orde van de zusters clarissen (2e orde) en de orde van de franciscaanse seculieren (3e orde).
Franciscus stichtte de 1e en 3e orde, Clara de 2e en Elisabeth is de patroonheilige van de 3e orde.
Bij elke halte zijn er reflectievragen die je helpen om het geleefde leven van Franciscus, Clara en Elisabeth en het leven van alledag bij elkaar te brengen.
Op woensdagochtend is het mogelijk om deze wandeling te lopen mits vooraf aangekondigd. Aanmelden kan per e-mail: franciscushuis@minderbroedersfranciscanen.net.
Ook kun je de wandeling lopen op onze Open Kloostertuinmiddagen.

Als de tuin niet open is als je komt kun je de wandeling virtueel lopen, scan dan deze QR code:

De kloostertuin is in ontwikkeling. Sinds vorig jaar werkt het klooster met vrijwilligers uit de buurt aan meer inheemse biodiversiteit in de tuin. Zo ontstaat er nog meer leven, kleur en beleving in de tuin. In de kerk steek je een kaarsje aan of onderga je de stilte. De bewoners van het Stadklooster zorgen voor ontvangst in tuin en kerk en gaan graag in gesprek.

Kloostertuin San Damiano

Plaats: Van der Does de Willeboissingel 12 ’s-Hertogenbosch
Openingstijden: van mei t/m oktober elke tweede zaterdag van de maand, 14.00-16.00 uur.
NB in juli is alleen de tuin open, niet de kerk

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!