Open einde noveen – van Hemelvaart tot Pinksteren

Dag 8 Ontvankelijkheid

De tijd van Hemelvaart tot Pinksteren is van ouds een noveen om vanuit je verlangen te bidden. Het verlangen is er juist in onze dagen volop. We leven in een bewogen tijden, vanzelfsprekendheden en zekerheden schijnen verdwenen. Waarnaar verlangen we? Daar woorden aan te geven, dat is een manier van bidden: we verlangen naar Gods Geest.

We willen de oude traditie oppakken en iedere dag na de Vespers een clip delen met teksten uit het nieuwe boek “Open einde van je verlangen”, een korte toelichting of fluitmuziek delen. Het zijn heel korte impressies die ons laten mijmeren in afwachting van de Geest. Ze geven een mooie indruk van het boek – een uitnodiging van een eigentijdse monnik aan iedereen om met hem mee te bidden.

Ontvankelijkheid: Wat echt belangrijk is maak je niet, maar dat ontvang je. Het Feest van de Geest – Pinksteren laat ons dat ervaren. Maar hoe moeilijk is het om toe te laten dat je dingen gewoon krijgt? Denk aan de liefde: je ontvangt haar altijd om niet, en wie er krampachtig iets voor wil doen, zal haar waarschijnlijk nooit vinden. De Geest is alles wat je ontvangt en waar je gewoon open voor moet staan. Dan kan je de wereld veranderen!​

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!