Open einde noveen – van Hemelvaart tot Pinksteren

Dag 9 Elkaar bezielen

De tijd van Hemelvaart tot Pinksteren is van ouds een noveen om vanuit je verlangen te bidden. Het verlangen is er juist in onze dagen volop. We leven in een bewogen tijden, vanzelfsprekendheden en zekerheden schijnen verdwenen. Waarnaar verlangen we? Daar woorden aan te geven, dat is een manier van bidden: we verlangen naar Gods Geest.

We willen de oude traditie oppakken en iedere dag na de Vespers een clip delen met teksten uit het nieuwe boek “Open einde van je verlangen”, een korte toelichting of fluitmuziek delen. Het zijn heel korte impressies die ons laten mijmeren in afwachting van de Geest. Ze geven een mooie indruk van het boek – een uitnodiging van een eigentijdse monnik aan iedereen om met hem mee te bidden.

Bezieling: Voorbeelden kunnen ons bezielen, en soms mogen we zelf in het leven van anderen bezieling zijn. Dat heb je nooit zelf helemaal in de hand. Het vraagt moed en vertrouwen om bezieling voor elkaar mogelijk te maken. Gebed betekent open staan voor het vertrouwen dat er mensen op je pad komen, in verleden, heden en toekomst, die deuren openen – en ook voor de moed dat jij dat voor mensen mag zijn: Gods Geest in de wereld.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!