Open einde noveen – van Hemelvaart tot Pinksteren

Dag 7 Solidariteit

De tijd van Hemelvaart tot Pinksteren is van ouds een noveen om vanuit je verlangen te bidden. Het verlangen is er juist in onze dagen volop. We leven in een bewogen tijden, vanzelfsprekendheden en zekerheden schijnen verdwenen. Waarnaar verlangen we? Daar woorden aan te geven, dat is een manier van bidden: we verlangen naar Gods Geest.

We willen de oude traditie oppakken en iedere dag na de Vespers een clip delen met teksten uit het nieuwe boek Open einde van je verlangen, een korte toelichting of fluitmuziek delen. Het zijn heel korte impressies die ons laten mijmeren in afwachting van de Geest. Ze geven een mooie indruk van het boek – een uitnodiging van een eigentijdse monnik aan iedereen om met hem mee te bidden.

Solidariteit: De crisis heeft veel kanten, en menigeen vindt de onthaasting van de samenleving ook een geschenk. Kan dat wel? Moet je niet solidair zijn met alle slachtoffers en degenen die bovenmenselijk werk verzetten? Zeker, maar solidariteit sluit niet uit dat je toelaat om tot rust te komen. Dan maak je ruimte voor de Geest en ben je aanwezig bij allen die met ons uitzien naar een goede toekomst.

 

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!