Open einde noveen – van Hemelvaart tot Pinksteren

Dag 3 Verlangen midden in de crisis

De tijd van Hemelvaart tot Pinksteren is van ouds een noveen om vanuit je verlangen te bidden. Het verlangen is er juist in onze dagen volop. We leven in een bewogen tijden, vanzelfsprekendheden en zekerheden schijnen verdwenen. Waarnaar verlangen we? Daar woorden aan te geven, dat is een manier van bidden: we verlangen naar Gods Geest.

We willen de oude traditie oppakken en iedere dag na de Vespers een clip delen met teksten uit het nieuwe boek Open einde van je verlangen, een korte toelichting of fluitmuziek delen. Het zijn heel korte impressies die ons laten mijmeren in afwachting van de Geest. Ze geven een mooie indruk van het boek – een uitnodiging van een eigentijdse monnik aan iedereen om met hem mee te bidden.

Verlangen: Waar zien we naar uit? Vaak zit ons ware verlangen gevangen in alle mogelijke kleine behoeftes die we ach zo belangrijk vinden. Of het vliegt alle kanten uit en wordt vaag. Maar ons echte verlangen is ook in moeilijke tijden op een goed leven gericht. Vandaag en alle dagen verlangen we naar de Geest. Laten we woorden geven aan ons verlangen. Laten we het opene ervan tot gebed maken.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!