Open einde noveen – van Hemelvaart tot Pinksteren

Dag 2 Eeuwigheid – oneindige vergankelijkheid

De tijd van Hemelvaart tot Pinksteren is van ouds een noveen om vanuit je verlangen te bidden. Het verlangen is er juist in onze dagen volop. We leven in een bewogen tijden, vanzelfsprekendheden en zekerheden schijnen verdwenen. Waarnaar verlangen we? Daar woorden aan te geven, dat is een manier van bidden: we verlangen naar Gods Geest.

We willen de oude traditie oppakken en iedere dag na de Vespers een clip delen met teksten uit het nieuwe boek Open einde van je verlangen, een korte toelichting of fluitmuziek delen. Het zijn heel korte impressies die ons laten mijmeren in afwachting van de Geest. Ze geven een mooie indruk van het boek – een uitnodiging van een eigentijdse monnik aan iedereen om met hem mee te bidden.

Eeuwigheid: Eeuwigheid is niets iets in een verre toekomst. Eeuwigheid is er al, in ons eigen leven, ook in tijden van crisis. Gebed betekent om stil te staan in het licht van de eeuwigheid. We mogen ons ook met de velen verbonden voelen die overleden zijn, ze zijn altijd bij ons. Bid met eigentijdse woorden over de tijdloze gave van het leven die we elke dag mogen ontvangen.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!