Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand

Op zondag 27 juni – feestdag van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand – kunnen wandelaars deelnemen aan een wandeling van de Sterre-der-Zee-kapel in Simpelveld (Rode Put–Vingweg) naar Klooster Wittem. Het is een tocht van circa 13 kilometer. 

De tocht van ca. 13 km gaat over rustige paden, onder andere langs de Eyserbeek. Vertrek om 9.00 uur. De wandeling wordt afgesloten (voor wie dat wil) met de eucharistieviering ter ere van Onze-Lieve-Vrouw in de Kloosterkerk, om 12.15 uur. Natuurlijk kunt u tot slot nog een kaarsje opsteken in de Mariakapel.

Opgeven voor de wandeling kan via het aanmeldingsformulier of bij de receptie van het klooster, tel. 043-4501741.

’s Middags is er een orgel-inloopconcert in de Kloosterkerk dat verzorgd wordt door Han Willemsen (vorig jaar nog de interim-directeur van Klooster Wittem). Het concert duurt van 14.00 tot 16.00 uur; de muziekstukken worden afgewisseld met bezinnende teksten over Maria. U kunt binnenlopen wanneer u wilt en kunt lange of kortere tijd blijven luisteren. Opgeven is niet nodig.

Maria van Altijddurende Bijstand icoon

In de icoon van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand zien we de afbeelding van Maria. We herkennen haar als Maria met het kindje Jezus, die de Zoon van God wordt genoemd. Daarmee is Maria de Moeder van God, zoals genoemd in het weesgegroet.

De aartsengelen met lijdenswerktuigen wijzen al vooruit op het lijden dat Jezus te wachten staat.
Zijn handjes zoeken bescherming in de hand van zijn moeder. Juist haar moederlijke kant van zorg en bekommernis trekt vele gelovigen naar zich toe.

Ze roepen Maria aan om hulp in tijden van nood. Ze vragen om troost of bidden haar om gezondheid, kracht en steun.  Ze doen dat op verschillende manieren. Ze bidden voor de icoon. Ze steken een kaarsje op en schrijven een intentie. Maria is zo voor velen een niet aflatende bron van troost, een icoon van liefde.

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!