Onuitsprekelijk paradijs: natuurmystiek met Thomas Merton


De Amerikaanse trappistenmonnik Thomas Merton – misschien wel de beroemdste monnik van de twintigste eeuw – was een groot natuurliefhebber. Hij trok zich steeds vaker terug in de prachtige omgeving van zijn abdij en leefde uiteindelijk als kluizenaar in het bos. Zijn dagboeken en gedichten getuigen van zijn intense, spirituele natuurervaring die voortkomt uit een mystieke verbondenheid met alle leven, en daarin met de Levensbron. Deze natuurmystiek leidde tot een steeds openlijker kritiek op de exploitatie van de schepping voor menselijk gewin. Zijn natuurmystiek groeide uit tot ecologische ethiek, die zeer actueel is in deze tijd van klimaatcrisis en aantasting van de biodiversiteit.

In De Huijberg kunt u zich verdiepen in Mertons groene spiritualiteit. We doen dat door inleidingen die Kick Bras, schrijver van een boek over dit thema, zal geven, door te mediteren over teksten en gedichten van Merton en door onze gedachten met elkaar te delen. Maar ook met werkvormen als meditatief wandelen, meditatief schilderen, werken met krijt en het schrijven van een haiku.
En natuurlijk leven we op het ritme van de Huijberg en gaan we werken met de handen in de aarde.

Algemeen
We leven een gezamenlijk dagritme dat ’s ochtends om 7.30 buiten start met een meditatie en ’s avonds afsluit met een avondmeditatie.
Aandachtig en bewust natuurlijk leven in verbondenheid met elkaar en de aarde oefenen we in alles wat we doen.

Praktisch:
Waar:
De Huijberg, Boomstraat 7, 4635 CX Huijbergen
Wanneer: dinsdag 5 (10.30) – donderdag 7 april (13.30) 2022
Kosten: € 180,- Inbegrepen:

  • Drie maaltijden, koffie/thee en overnachtingen.
  • Biologische, vegetarische en zoveel mogelijk lokale voeding.
  • Kamer met eigen sanitair. Er zijn ook tweepersoonskamers voor wie dat wil.
  • Lakens en handdoeken.

Aanmelden
Stuur een mail met je naam, adres en telefoonnummer naar post@dehuijberg.nl en maak het bedrag over op bankrekening NL25TRIO 0379736837 t.n.v. Het groene kloosterhuis, onder vermelding van activiteit en data.
Bij annulering vanaf twee weken voor aanvang wordt € 25,- in rekening gebracht. Kosten mogen geen belemmering zijn om deel te nemen. Neem contact met ons op voor een oplossing.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!