Online informatieavond: woonplek voor jongeren op Nieuw Sion

Sinds het vertrek van het jongerenklooster worden jongeren in de gemeenschap van Nieuw Sion gemist. Met het oog daarop is er een nieuw aanbod voor jonge mensen ontwikkeld. Hoor jij tot die leeftijdsgroep of ken je mensen voor wie dit idee iets zou kunnen zijn: lees dan het onderstaande met aandacht of geef het door aan mogelijke geïnteresseerden.

Ken je het gevoel dat je wórdt geleefd? In jezelf en om je heen: drukte, altijd in contact, altijd onderweg. Wil je dat eigenlijk wel? Jong Nieuw Sion biedt je een woonplek waar rust heerst, waar je mensen écht kunt ontmoeten, waar je jezelf kunt zijn en ontdekken. Waar de ruimte die je zoekt zelfs een gewijde ruimte blijkt te zijn, die in een lange traditie van stiltezoekers staat. Welkom!

Jong Nieuw Sion is een plek in een prachtige omgeving waar jonge mensen (tussen 20 en 29 jaar) kunnen wonen. Je vindt er een gemeubileerde kamer die zes maanden tot een jaar jouw kamer kan zijn, afhankelijk van hoelang je er wilt wonen. Daarnaast wonen en/of werken er nog meer mensen in deze voormalige abdij Sion, die nu Klooster Nieuw Sion heet.

Op Nieuw Sion leef je zoveel mogelijk op het ritme van de getijden: vaste momenten op de dag waarop je je werk je werk laat, en naar de kapel gaat voor het getijdengebed. Dit zijn de ankerpunten van je dag. Daarnaast werk je, studeer je, schrijf je je scriptie af en klus je geregeld mee. In de traditie heet dat kortweg: ‘ora et labora’ (bid en werk).

En je ontmoet er mensen. Je vormt een gemeenschap met de andere jongeren. Er zijn vaste begeleiders. Je praat onderling of samen over je eigen leven, je vragen en twijfels, je relatie met anderen, je plek in de wereld en over waar je in gelooft of waar je voor staat. We hopen dat het verblijf bij ons je zal helpen jouw vragen over de zin van het leven, over God, over wat bidden is etc. te verduidelijken.

Ook heb je regelmatig contact met mensen van de drie andere deelgemeenschappen van Klooster Nieuw Sion: de werk-, getijden- en woongemeenschap. Je klust bijvoorbeeld regelmatig mee met mensen uit de werkgemeenschap, in het klooster of in de tuin. En je hebt vormingsavonden met de getijdengemeenschap, met geregeld interessante gasten. Zo functioneer je als tijdelijk lid van de kloosterlijke gemeenschap.

Nieuwsgierig geworden of heb je behoefte aan meer info? Op dinsdagavond 9 maart vanaf 20.30 uur is er een online introductie waar we je meer vertellen over Jong Nieuw Sion, de woonruimtes laten zien en waarin je je vragen kunt stellen. Kun je niet wachten tot 9 maart? Kijk hier of mail met jong@nieuwsion.nl voor je vragen. 

TIP: het is ook mogelijk om (coronaproof) een 1-op-1 kennismakingsafspraak te maken op het klooster met iemand van Jong Nieuw Sion. Aanmelden kan via jong@nieuwsion.nl

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!