Omgaan met verlieservaringen in kloostermeerdaagse

Voor wie inspiratie voor persoonlijke ontwikkeling zoekt of behoefte heeft aan een adempauze 

Vadere biedt met de kloostermeerdaagsen een verdiepend programma aan rondom verschillende thema’s waarin u uzelf kunt verdiepen in het kloosterleven én waarin thema’s uit het dagelijkse leven verdiept worden door middel van leuke werkvormen, workshops en gesprekken.
Door het ritme van de dag kunt u aandacht geven aan datgene dat centraal staat in de kloosters zoals stilte, rust, bezinning en ontmoeting…

Omgaan met eigen verlieservaringen, dinsdag 12 november vanaf 11.00 tot donderdag 14 november 10.00 uur, Abdij Lilbosch te Echt.

Mensen die aan deze meerdaagse deelnemen hebben allen te maken gehad met intense verlieservaringen. In het geval van deze meerdaagse: het verlies van een dierbare mens in de eigen omgeving: een partner, een kind, een ouder, een vriend(in).

Inhoud: Men maakt kennis met een aantal gangbare opvattingen over ‘de dood’ waardoor er een start gemaakt kan worden met het formuleren van hun diepere overtuigingen ten aanzien van ‘leven en dood’.  Zo hopen we dat je zich meer kan gaan verdiepen in de eigen betekenis van dit schokkende verlies in jouw persoonlijk leven. Wat heeft deze verlies voor jou betekent en hoe heeft verder invloed gehad op je verdere dagelijkse leven. Daarnaast wordt je bewust van de wijze hoe een rouwproces kan verlopen. Iedere deelnemer wordt uitgenodigd om ‘iets van een persoonlijk perspectief’ op het spoor te komen en te schetsen.

Deze meerdaagse vindt plaats in een klooster met Benedictijnse leefsfeer. Deze benedictijnse omgeving wordt tijdens de meerdaagse ‘ingezet’ als een kans voor deelnemers om verdieping in zichzelf te vinden.

Doel: Deze meerdaagse werkt ondersteunend en begeleidend maar is niet bedoeld als therapie. Voor traumatische rouw worden personen doorverwezen.

Praktische informatie
Deelnemers: maximaal 6 (Er is één tweepersoonskamer beschikbaar)
Verblijfskosten: 170 euro
Begeleider: Gert de Wolf
Leeftijdsindicatie: rond 30 – 50 jaar. Wanneer er meerdere aanmeldingen zijn en van jongere of oudere leeftijd, dan zal er een aangepaste aanbod worden aangeboden.

Lees hier verder op de site van Vadere.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!