NPO-Radio 1: Dit is de zondag

Kniel neer voor het Gelaat van God in je broeder
Ben ik de hoeder van mijn broeder?
Ik ken hem toch niet.
Ik heb geen contact met hem…
Ja, je bent de hoeder van je broeder.
Schep contact.
Niet vragen.
Niet omzien.
Niet oordelen.
Gewoon helpen.
Deze woorden van Titus Brandsma uit 1935 (Heldhaftigheid) had ik graag willen voorlezen in het programma Dit is de zondag, NPO-Radio 1. Het kwam er niet van. Gelukkig mocht ik genoeg andere teksten en gedachten naar voren brengen, uit het nieuwe gebedenboek voor de vastentijd, Van Titus Brandsma tot Edith Stein, veertig dagen bidden met heiligen en martelaren. Luister maar terug, ieder die vanmorgen vroeg om 6.00 uur niet had afgestemd op Radio 1. Daar staat alles in het teken van de Olympische Spelen. Zo gingen we na afloop ook op de foto. Maar voor al het schaatsgeweld kon er deze vroege zondagochtend ook hardop worden gebeden op Radio 1.
Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!