Norbertijnen in gesprek met jongeren

De abdij van Berne lanceert de podcastserie AbdijTalks waarin de norbertijnen met jonge mensen in gesprek gaan over herkenbare thema’s zoals verlies, angst, twijfel en keuzestress. Het leven van de norbertijnen in de abdij wordt gekenmerkt door een grote stabiliteit en regelmaat. Gesprekken over vragen zoals: Hoe weet je wat je wilt in het leven? Wat helpt jou in het maken van keuzes? Hoe ga je om met verandering? helpen echter gaandeweg ontdekken dat de abdijbewoners en de jonge generatie millennials meer gemeenschappelijk hebben dan gedacht. In de trailer wordt duidelijk wie met wie in gesprek gaan, en waar de podcasts over gaan.

Luister hieronder naar de eerste AbdijTalk, of kijk op de website van de Abdij van Berne voor alle 5 de afleveringen (nr. 2 Keuzes maken, loslaten nr. 3 Verandering, rouw en (on)eindige relaties nr. 4 Gaan geloof en wetenschap samen?, nr. 5 Hoe maak je ruimte voor somberheid, angst en kwetsbaarheid)

In de AbdijTalks brengt gespreksleider Liesbeth Jansen (theologe en programmamaakster) in elke aflevering een jongere en een norbertijn van Berne met elkaar in contact. Dat geeft aanleiding tot vaak verrassende gesprekken. Liesbeth Jansen zegt dat zij aangenaam verrast is door de boeiende confrontaties die deze gesprekken hebben opgeleverd: Opeens blijken zij heel veel overeenkomstig te hebben. Het heeft mij echt verrast dat ze met dezelfde twijfels, vragen en verlangens rondlopen.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!