Non zonder klooster

RTV Utrecht zendt op 12 mei de DocU: Non zonder klooster uit. De documentaire toont het verhaal achter de sluiting van het klooster in Maarssen.

Er leefden nog maar enkele zusters in het klooster en daarom werd het een paar jaar geleden verkocht en gesloten. De documentaire is op 12 mei te zien op RTV Utrecht.

Zuster Margareth woonde ruim zestig jaar in het klooster op landgoed Doornburgh in Maarssen, maar moest noodgedwongen verhuizen. Ook zuster Monica ging op zoek naar een nieuwe levensinvulling buiten het kloosterleven. De andere kant van het verhaal vertelt projectontwikkelaar mevrouw Meijer-Bergmans. Haar bedrijf kocht het landgoed om er een ontmoetingsplaats voor kunst en wetenschap van te maken. Hoe gaat iedereen om met deze ingrijpende verandering? Dat is te zien in de documentaire Non zonder klooster van Esmée van Zon. Zij is student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht.

De documentaire Non zonder klooster is zondag 12 mei vanaf 7.10 uur, en daarna elk uur opnieuw tot de volgende ochtend 07.00 uur, te zien op RTV Utrecht. De documentaire is ook terug te zien op  rtvutrecht.nl/gemist.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht. Het bericht is overgenomen van stadsbladutrecht.nl