Nog eenmaal: Titus, held of heilige? in Slappeterp

Voor de Passiespelen ga je naar Tegelen en voor Soldaat van Oranje naar Katwijk aan Zee. Maar voor Titus, held of heilige? kun je nog eenmaal in het dorpshuis van Skingen/Slappeterp terecht en wel op elke vrijdag en zaterdag in juli en augustus.

Het gebeurt niet elke dag, dat een Friese boerenzoon heilig wordt verklaard. Het is de eerste keer na 2000 jaar! In een avondvullende theatervoorstelling met levensgrote poppen en muziek vertelt Peter Vermaat het levensverhaal van Titus Brandsma. In 1881 geboren op een boerderij in Ugoklooster (bij Bolsward), werd hij, precies 80 jaar geleden, in Dachau om het leven gebracht. Het is het verhaal van een kwetsbaar mens die overeind bleef te midden van het oorlogsgeweld. De geschiedenis van een praktisch ingestelde mysticus die oog had voor mensen in crisissituaties. De kroniek van een geleerde die journalisten motiveerde niet te buigen voor naziterreur. Deze houding leidde tot zijn dood, maar is inspirerend tot op de dag van vandaag.

Titus Brandsma is geboren in de omgeving van Bolsward. Veel heeft hij betekend voor Dokkum, als bedevaartsoord. Halverwege deze beide plaatsen liggen de dorpen Skingen en Slappeterp, in een landelijke omgeving, die nog sterk doet denken aan de tijd van Titus. Je kunt je bezoek aan de voorstelling combineren met enkele vakantiedagen in deze prachtige omgeving.

Meer weten en reserveren? Zie: http://petervermaat.nl/voorstellingen.

Speeldata: Elke vrijdag en zaterdag in juli en augustus.
Locatie: Dorpshuis Op Healwei, gelegen tussen Skingen en Slappeterp.
Tijd: 20.30 – 22.00 uur.
Entree: € 15,=.
Reserveren wordt sterk aanbevolen. Daar we coronaveilig willen werken, is het aantal plaatsen beperkt.
Kaarten kunnen worden gereserveerd via peter@petervermaat.nl of via het bestelformulier.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!