Nieuw bij Adveniat: Kinderfilmpjes rond evangelieverhalen

Kleine Uil wordt wijs

Een nieuwe, leuke manier om je kind bijbelverhalen te vertellen! Eind september verschijnt het eerste filmpje ‘Kleine Uil wordt wijs’, waarin de kijkertjes kennismaken met Joes, Kleine Uil en een spannend verhaal uit het ‘Boek van mijn Moeder’.  

Wat is er gebeurd? Kleine Uil woont met zijn wijze Moeder in de kerktoren. Op wonderbaarlijke wijze komt hij terecht voor de deur bij Joes. Dan begint een vriendschap waarin verhalen een grote rol spelen. Verhalen uit het Boek van zijn Moeder. Want Kleine Uil mag dan een uilskuiken zijn, hij is niet zo dom als hij denkt!

De 7-minuten filmpjes komen vrij beschikbaar op internet. Je kinderen kunnen ze zelf bekijken (en nóg eens, als ze willen). Zo gaan ze mee op verhalenreis met Kleine Uil, Joes en Mara. Ze worden meegenomen in het poppenspel, ze horen de verhalen van en over Jezus en de reactie van de vriendjes. Zo krijgen ze grote geloofsthema’s mee: verwondering, oog hebben voor elkaar, dankbaarheid, een tweede kans geven, en nog veel meer.

Doordat de filmpjes aansluiten op de lezingen van het r.k. leesrooster vormen ze een mooie opstarter voor kinderwoorddienst / kindernevendienst en catechese. In de klas helpen ze de leerkracht invulling te geven aan levensbeschouwelijke vorming. En ook voor thuis reiken ze handvaten aan voor een mooi gesprek met kinderen of kleinkinderen.

Het eerste filmpje is te zien op kinderwoorddienst.nl bij zondag 25 september.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!