Natuurbegraafplaats Koningsoord krijgt nieuw ontvangsthuis

Abdij Koningsoord
Vanaf de oprijlaan ziet u een imposant gebouw met rode bakstenen aan uw linkerhand. Dat is abdij Koningsoord, een nieuw modern gebouw. Het staat er ruim 10 jaar. Achter de stenen gaat behalve het verblijf van de zusters Trappistinnen nog meer schuil. Zoals de kerk, meerdere gastenkamers (met eigen sanitaire voorzieningen), een huiskamer met bibliotheek voor de gasten, een boekbinderij en niet te vergeten een grote besloten binnentuin van de zusters – de ‘Hortus conclusus’. Hier onder ziet u een bovenaanzicht van de abdij. Aan de hand van deze binnentuin, verdeeld in vier kwadranten naar de seizoenen van het leven, is ook de indeling van de natuurbegraafplaats tot stand gekomen: vier verschillende seizoenen, vier verschillende velden.

 

Nieuw ontvangsthuis met ceremonieruimte
De architect van deze nieuwe abdij is Gert Grosfeld, tevens de architect voor het nieuwe ontvangsthuis van natuurbegraafplaats Koningsakker. Het karakteristieke dak van de abdij komt terug in het gebouw. Na Pinksteren 2020 is de bouw van start gegaan en sinds deze week is ook de hoogte zichtbaar en de contouren van de ceremonieruimte. U bent van harte welkom om de bouw (vanaf een afstandje) in het echt te bekijken. Naar verwachting kan men in het voorjaar van 2021 gebruik maken van het gebouw en de ceremonieruimte.

Maandelijkse rondleiding  |  Laatste vrijdag van de maand
Iedere laatste vrijdagmiddag van de maand is er een rondleiding op Koningsakker. De wandeling duurt ongeveer een uur. We raden u aan stevig schoeisel te dragen en rekening te houden met het weer. 30 oktober en 27 november zijn er weer geplande rondleidingen, hier kunt u zich via het digitale formulier aanmelden en ook aangeven met hoeveel personen u komt.

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!