Natuurbegraafplaats bij Abdij Koningsoord

Maandelijkse rondleiding | 13 december
Op dinsdagochtend 13 december start om 10:00 uur de rondleiding over de Natuurbegraafplaats Koningsakker. Tijdens deze wandeling nemen we u mee in het natuurgebied en vertellen u van alles over het begraven op Koningsakker en over de abdij Koningsoord.

Een natuurbegraafplaats in verbondenheid met een contemplatief klooster is een primeur voor Europa. Toch sluit het naadloos aan bij de spiritualiteit van de Cisterciënzers, waar de zusters Trappistinnen van abdij Koningsoord deel van uitmaken. Een eeuwenoude kloosterorde die zich toelegt op stilte en gebed, arbeid en een sobere levensstijl in nauwe verbinding met de natuur. Het essentiële van het Cisterciënser leven is: gericht te blijven op het zoeken van God. In waarheid, in eenvoud en in onderlinge eensgezindheid.

Vanouds voorzien Trappistenkloosters in hun eigen levensonderhoud. Vaak door agrarische werkzaamheden, het maken van bier of brood of andere vormen van handenarbeid. Het zijn monniken met modder aan hun laarzen die niet bang zijn om vuile handen te krijgen. Ook Koningsakker is mede bedoeld om de abdij financieel te ondersteunen.

De wandeling duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur. We raden u aan stevig schoeisel te dragen. Kijk vooraf naar de weersvooruitzichten. De wandeling wordt afgesloten met koffie of thee in het Koningsakker ontvangsthuis.

Praktisch:

Wanneer: dinsdag 13 december
Tijdstip: 10:30-12:30 uur
Locatie: Natuurbegraafplaats Koningsakker, Sportlaan 25 Arnhem

Aanmelden is verplicht, we wandelen nog in kleine groepen. Vul hier het formulier in.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!