Natuur- en Stilteweekend in klooster Velp

In het programma “Natuur beleven vanuit een klooster” in het weekend van 10 tot 13 september, worden de stilte en het ritme van een klooster gecombineerd met de beleving van de natuur er omheen. De combinatie van religiositeit, bezinning, stilte en natuur is een vruchtbare omgeving voor verstilling en innerlijke verdieping.

Waarom een kloosterweekend ‘Natuur en Stilte’
In een tijd waarin het tempo hoog ligt en de hoeveelheid prikkels groot is, neemt voor veel mensen ook de behoefte aan verstilling en reflectie toe. Een verblijf in de natuur is dan niet alleen een manier om tot rust en ontspanning te komen, maar vaak ook een bron van verdieping, vreugde en troost. Iets vergelijkbaars geldt voor een verblijf in een abdij of klooster. Zo’n verblijf is een goede manier om je even terug te trekken in een sfeer van stilte en bezinning.

Een open ontvankelijke houding
Het ontwikkelen van een open, ontvankelijke houding is heel wezenlijk in bijna iedere levensbeschouwelijke en spirituele traditie. Tijdens een kloosterweekend komt dit thema regelmatig terug. Bij zo’n ontvankelijke houding wordt alles verwelkomd wat zich op dat moment voordoet. Voor veel mensen is de natuur een gemakkelijke ingang om zo’n houding op het spoor te komen. In de natuur is het namelijk vaak gemakkelijker om de dingen te laten zijn precies zoals ze zijn. Zonder oordeel en zonder voorkeur. Wanneer het lukt om zo’n houding door te trekken naar het dagelijks leven, kan dat heel verrijkend en troostrijk zijn. Veel onderdelen van het programma van een kloosterweekend zijn er op gericht om met een open, ontvankelijke houding de natuur waar te nemen. De beleving van de natuur verdiept zich dan vanzelf.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij bij deze bijzondere natuurbeleving, georganiseerd door De Wandelmaat in het Emmausklooster in Velp.

4 wandelingen

Data: van donderdag 10 september 2020 15.00 uur tot zondag 13 september 2020 14.00 uur

Plaats: Emmaüsklooster in Velp

Begeleiding: Mari Verstegen, bioloog. Hij houdt zich beroepsmatig bezig met het inzetten van natuur bij de zorg voor mensen met een beperking en voor mensen met stress gerelateerde klachten.

Kosten: € 410,00 (inclusief eenpersoonskamer)

Aanmelden en meer informatie: via de website

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!