Nacht van de Mystiek – Liefde & Mystiek

Mystiek is van alle tijden, gaat door alle culturen en religies heen en treft mensen in het hart. Ook in dat hart van ons waar onze liefde huist. Mystieke teksten staan bol van de meest eigenzinnige, maar hoogst interessante reflecties over liefde. Het kan verrassend klinken, maar wie christelijke mystici leest, merkt al snel dat ook zij experts zijn op dit terrein en ons alles te leren hebben, ook over de meest aardse liefde.

Thema Liefde & Mystiek

Wie iets van deze mystieke liefdeswereld wil ervaren, is van harte welkom op onze Nacht van de Mystiek. Op vrijdag 25 januari 2019 organiseert het Titus Brandsma Instituut voor de vijfde keer deze Nacht. Het thema van dit jaar is ‘Liefde & Mystiek’. Op deze bijzondere avond wordt de liefde van verschillende kanten belicht. In voordrachten, theater en muziek.

Dit jaar vindt de Nacht van de Mystiek plaats in het theatercafé van de Stadsschouwburg Nijmegen. Het programma loopt van 20.00 tot na middernacht. De kaarten kosten € 27,50 (inclusief garderobe en het boekje van de voorgaande Nacht / exclusief reserveringskosten). De kaartverkoop loopt via de Stadsschouwburg.

Programma Nacht van de mystiek 2019

20.00 uur Opening Ad de Keyzer
20.05 uur Lezing Liefde & Eros door Marc de Kesel
20.30 uur Muziek Cantar del Alma door Trio Arpeggio Vento
21.00 uur Pauze
21.30 uur Poëzie en Theater van dichter Slauerhoff door Peter Vermaat
22.00 uur Lezing De wijdere liefde van Etty Hillesum door Ria van den Brandt
22.30 uur Pauze
23.00 uur Liefde en Mystiek in de muziekwereld van Robert Jan Stips

Voor meer informatie kijk op de site van het Titus Brandsma Instituut.