Mystieke Salon – Esther van de Vate over Maria Petyt

Titus Brandsma Instituut is in maart 2021 gestart met een unieke reeks online Mystieke Salons. Via Zoom presenteren ze een aantal ‘salongesprekken’ met bekende en minder bekende auteurs die recentelijk over mystiek en spiritualiteit hebben geschreven.

TBI-medewerkers Marc De Kesel en Herman Westerink nemen de rol van gastheer op zich. Naast een tweegesprek tussen Marc of Herman en de gast zal er ruim de tijd worden genomen om vragen te beantwoorden en met deelnemers / toehoorders in gesprek te gaan.

Vanuit de organisatie is een moderator aanwezig, die eventuele vragen en opmerkingen die via de chat binnenkomen, terugkoppelt aan de sprekers. Ook is het dus mogelijk om persoonlijk een vraag te stellen na het tweegesprek.

Mystieke salon met Esther van de Vate over Maria Petyt
Donderdag 27 mei is alweer de derde Mystieke Salon. Herman Westerink gaat in gesprek met Esther van de Vate over Maria Petyt (1623-1677), een Vlaamse karmelietes en kluizenares die haar mystieke ervaringen en haar spirituele ontwikkeling in een autobiografie beschreef. In de salon zullen we hier aan de hand van citaten uit haar werk op ingaan.

Praktisch
Datum: 27 mei
Tijd: De Mystieke Salons starten om 20.00 uur en duren ongeveer een uur.
Aanmelden: Deelname is gratis. Wel graag even aanmelden. Aanmelden kan nog tot 25 mei. Van tevoren ontvangt u een zoom link die u toegang tot de Mystieke Salon geeft.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!