Mysticus worden? Vlaamse Karmel lanceert minicursus met website

Schuilt er een mysticus in jou? En wat bedoelen we precies met mystiek? Dat ontdek je met de minicursus en website van de Vlaamse karmelieten.

Kerkleraars uit de eerste eeuwen van het christendom zien mystiek niet als een zweverig iets, maar als een heel ingrijpende ervaring van eenheid met God. Zo’n ervaring kan zich voordoen bij het overdenken van de Schrift of in de eucharistie, bijvoorbeeld.

Stil gebed is de kerntaak en het charisma van de orde van de karmelieten. Met een nieuwe website wil de Vlaamse Karmel zich niet enkel beter voorstellen aan de buitenwereld, maar reikt ze meteen een schat aan uit haar grote spirituele rijkdom: de minicursus Mysticus worden.

Mysticus worden is geen menselijke prestatie maar een geschenk van God. Daarom is de naam ‘cursus’ met een knipoog geschreven. Pater Paul De Bois geeft een eerste introductie op de Karmelitaanse spiritualiteit en het begrip mystiek. Wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief ontvang je meer afleveringen.

In dat  filmpje tilt provinciale overste Paul De Bois meteen een tipje van de sluier. Wil je meer, dan kun je de nieuwsbrief ontvangen met het 4-delige vervolg van de cursus. Ook krijg je inspirerende teksten uit de traditie van de Karmel en thema’s aangereikt die je verder kunnen helpen bij de onderscheiding rond wat mogelijk jouw unieke roeping is.

Geen mysticus of monnik worden? Alleen al de prachtige foto’s op de website maken een bezoek zeker waard. Wist je overigens dat de karmelitaanse spiritualiteit tot ver buiten de kloosters reikt? Denk maar aan de populariteit van Theresia van Lisieux, die liet zien hoe je ook in het alledaagse leven God steeds meer kunt liefhebben. Haar ‘kleine weg’ naar heiligheid is een uitnodiging voor iedereen.

Bezoek de website Mysticus worden via deze link

Foto: website Mysticusworden.be

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!