Museum Krona: Opening van de expositie ‘Dalí. Bijbel, Surrealisme, Games’

Met een scala aan activiteiten wordt op 4 juni de expositie met een feestelijk Dalí-tintje geopend: schilderen in de kruidentuin, een live kookdemonstratie à la Dalí en inspirerende lezingen door gastcuratoren en kunstenaars. U bent van harte uitgenodigd om dit mee te vieren!

Het bijwonen van deze Dalí Dag is kosteloos op vertoon van een geldig entreebewijs voor het museum.

Programma

11.30 uur – Eerste vertoning van de animatie Todos vamos a jugar / vamos todos Dalí door Wouter Prins en Wim Trompert.

12.00 uur – Live kookdemonstratie à la Dalí, door Ron Koks (Smit Vis).
In 1973 bracht Dalí zijn kookboek Les Diners de Gala uit, boordevol surrealistische en extravagante recepten. Volg vanaf 12.00 uur een live kookdemonstratie à la Dalí door chef Ron Koks (Smit Vis), met alle ins en outs over dit extravagante zeewezen en waarvan u natuurlijk ook een hapje kunt proeven. Wat staat er op het menu? Kreeft!

14.00 uur – Officiële opening en introductie over de tentoonstelling, door Wouter Prins.

14.15 uur – Interview NFT voor dummy’s, met kunstenaar Niels Broszat.
We gaan in gesprek met kunstenaar Niels Broszat, die het spanningsveld tussen analoge en digitale technieken onderzoekt. Zijn NFT The idea of Syrian gardens (2022) wordt gedurende de expositie tentoongesteld. Wat is een NFT, wat maakt het bijzonder in de context van Museum Krona en wat betekent het voor de toekomst van musea?

15.00 uur  – Lezing Religie en games, door gastcurator Frank Bosman.
In het tweede deel van de expositie wordt stilgestaan bij de erfenis van Dalí en de verbeelding van de Bijbel in onze tijd, waarvan de meest interessante ontwikkelingen momenteel in de video- en gamewereld lijken te zitten. Het is in deze wereld waarin de figuren van Dalí oppoppen, waarin toeschouwer en speler worden opgezogen in een onbegrensde fantasiewereld. Cultuurtheoloog Frank Bosman, tevens gastcurator voor het onderdeel games in de expositie, neemt u mee in de wereld van games en virtual reality, waarin hij de betekenis van Dalí, het surrealisme en de exploitatie van de Bijbel in de gamewereld schetst.

Workshop
Ook kunt u op deze dag deelnemen aan een schilderworkshop in de kruidentuin van Museum Krona. Dalí is de meest beroemde exponent van het surrealisme. In zijn vertolking van de Bijbel laat hij een andere, minder bekende kant van zichzelf zien; een serie ongekend van virtuositeit, van kleur en expressiviteit. Duik in het brein van Dalí en creëer onder begeleiding van kunstenares en docente Simone Boogers een kunstwerk, geïnspireerd op deze surrealistische meester.
Er zijn nog enkele plekken vrij in de tijdvakken 12.00 – 14.30 uur en 14.30 – 17.00 uur. Duik in het brein van Dalí en creëer onder begeleiding een eigen kunstwerk geïnspireerd op deze meester.
Kosten: €10,- voor volwassenen en €7,50,- voor kinderen vanaf 8 jaar, inclusief materialen. Meld u aan via deze link.

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 35!