Meeleven in Megen

De clarissen van Sint-Josephsberg in Megen bieden aan jonge vrouwen in de zomermaanden de unieke gelegenheid om een maand met hen mee te leven, te bidden en te werken. Zo kun je ervaren wat zo’n leven van gebed en gemeenschap met je doet. De kosten worden in overleg met de gastenzuster bepaald.

Eén van de sabbatgasten schreef over haar ervaring:

“Voor mijn gevoel was alles in het klooster gericht op de essentie. Dat maakte mijn focus en blik helder. Als je geest stil is komen dingen veel dieper binnen en soms opeens komen dan nieuwe inzichten tevoorschijn. En zo zakte ik steeds dieper en verder in mijzelf om heel veel te ontdekken en te ervaren. Dat je zo ver weg kunt gaan en zoveel kunt ontdekken en ervaren door een maand lang op dezelfde plek in een klein dorpje in Brabant te blijven… Dat het zo spannend kan zijn om in de stilte te gaan en te zien wat je dan allemaal ervaart en tegenkomt! Een hele openbaring voor mij.”

Interesse? Bel gastenzuster Esther: 0412 – 462314.

Meer sabbatstijd nodig?

Voor jonge vrouwen die zich willen bezinnen op de weg die zij in het leven (willen) gaan, en ook voor vrouwen die een pas op de plaats willen maken in hun werkende leven, bestaat er de mogelijkheid om voor langere tijd mee te leven en te werken met de gemeenschap. Dit houdt in dat je een kamer krijgt binnen het klooster en meedoet met het ritme van bidden en werken, meditatie en ontspanning. Je wordt begeleid door de gastenzuster, met wie je wekelijks een gesprek hebt.

De duur van je sabbattijd wordt in overleg bepaald, maar ligt gewoonlijk tussen de 3 maanden en een jaar. In stilte en gesprek, los van je dagelijkse doen en de vele vormen van afleiding die anders op je af komen, krijg je de kans om de diepte in te gaan. De stilte kan confronterend zijn, maar als je het aandurft kan het een ontdekkingsreis worden naar de kern en de dragende grond van jouw wezen.
Interesse? Bel gastenzuster Esther: 0412 – 462314.

Liever een korter verblijf?

U bent van harte welkom om individueel als gast enkele dagen bij ons verblijven voor stilte en bezinning. Binnen het ritme van de vieringen kunt u uw tijd naar eigen inzicht invullen met bijv. meditatie, lezen of wandelen door het middeleeuwse stadje Megen en de prachtige, landelijke omgeving langs de Maas.

U kunt aansluiten bij de gebedsdiensten in de kapel en eet – in stilte – met de gemeenschap mee in de refter. U heeft een eigen kamer in het gastenverblijf van het klooster (met wastafel – douche en toilet op de gang) en kunt gebruik maken van de gastentuin, de bibliotheek en de meditatieruimte.
De kosten bedragen naar draagkracht € 34,-/39,-/46,- per etmaal.
Bij afzeggingen minder dan een maand tevoren worden  annuleringskosten, € 25,- per verblijf, berekend.

Handdoeken en beddengoed liefst zelf mee te nemen.
U kunt zo nodig een lakenpakket huren
(laken, dekbedovertrek en sloop voor € 6,50)

Neem voor reserveringen contact op met zr. Esther, dinsdag t/m vrijdag tussen 09.00-10.30 uur. T 0412-462314

Wandelaars/pelgrims die het kloosterpad lopen kunnen bij de zusters een rustdag houden, waarbij twee nachten betrokken zijn. U hebt dan een eigen kamer, eet en bid mee met de communiteit en u kunt ook gebruik maken van de bibliotheek en de meditatieruimte.
Kosten € 65,00  inclusief beddengoed en handdoeken.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!