Martha Hoffenkamp – Uitgedaagd

De Camino de Santiago is een pelgrimsroute in Noord-Spanje van meer dan 1000 jaren oud. Het is een weg vol beloftes. Duizenden mensen lopen of fietsen hem nog steeds. Bijna iedereen die hem gaat, ontvangt een geschenk. Welk? Dat bepaal je niet zelf. Er gebeurt iets wonderlijks met je.

Een meeslepend verhaal van eeuwen geleden én een verhaal van nu. De wonderbaarlijke reis van Josephine en Thomas in 1441 en van Juliette en Ruben in 2017 op de Camino, de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela in Spanje. Wat ze precies kunnen verwachten? Dat weten ze eigenlijk niet. Maar ‘op de Camino vind je dat waarvan je misschien niet eens wist dat je het miste’.
Dit boek daagt je uit om ook naar Santiago de Compostela af te reizen. En voor wie niet in de gelegenheid is om te gaan, bevat dit boek een handreiking met vragen en opdrachten. Een aanrader voor jongeren vanaf 15 jaar en voor mensen die de uitdaging aangaan om jongeren te inspireren.

 

Martha Hoffenkamp is directeur van het Hoger Instituut voor Godsdienstwetenschappen in Antwerpen. Ze noemt zichzelf een regelaar en perfectionist. Maar sinds ze in 2013 voor het eerst de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela liep weet ze: ‘Het komt wel goed als het anders loopt dan gepland.’

 

Bij het boek hoort een prachtige powerpoint. Alvast een kijkje nemen kan hier. 

Het boek is vanaf nu verkrijgbaar in de boekhandel of via de webshop van Adveniat.