Maandelijkse rondleiding Natuurbegraafplaats Koningsakker

Op dinsdagochtend 8 februari start om 10:30 uur de rondleiding over de Natuurbegraafplaats Koningsakker. Tijdens deze wandeling wordt u mee genomen in het natuurgebied en vertelt men u van alles over het begraven op Koningsakker en over de abdij Koningsoord.

De wandeling duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur. Stevig schoeisel dragen wordt aangeraden. Kijk vooraf naar de weersvooruitzichten. De wandeling wordt afgesloten met koffie of thee in het nieuwe ontvangsthuis.

Aanmelden is momenteel verplicht, er wordt nog gewandeld in kleine groepen. Vul hier het formulier in.

Wanneer: dinsdag 8 februari
Tijdstip: 10:30-12:00 uur
Locatie: Natuurbegraafplaats Koningsakker, Sportlaan 25 Arnhem

 

Regelmatig is er ook een Historische Wandeling. 

Oosterbeker Harry Leijdecker neemt u mee en vertelt over de rijke geschiedenis van dit gebied. Als voormalig boswachter kent hij het terrein als geen ander. Hoe zag het landschap er voorheen uit, wat stond er vóórdat de abdij hier gebouwd is, wat groeit en leeft er in de bossen rondom de natuurbegraafplaats. En niet te vergeten: de Slag om Arnhem die hier heeft plaatsgevonden. Deze wandeling brengt u onder andere door het bos, richting de Mill Hill Missionarissen.

De wandeling duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur. We raden u aan stevig schoeisel te dragen, we lopen grotendeels over onverharde paden. Deelname is kosteloos. Om ervoor te zorgen dat iedereen het verhaal goed kan verstaan, maar ook om voldoende afstand te houden, zijn er voor deze wandeling beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Locatie: Natuurbegraafplaats Koningsakker, Sportlaan 25 Arnhem
Datum en tijd: De wandeling van 12 februari is helaas al vol.

Het maximaal aantal deelnemers voor deze wandeling is bereikt.
Wilt u op de hoogte gebracht worden zodra er een volgende historische wandeling op de agenda staat? Laat dan hier onder uw gegevens achter en vermeld bij ‘Opmerking of vraag’: Historische wandeling.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!