Maand van de Bijbel – start-event

Eind januari start de Maand van de Bijbel. Deze maand is een initiatief van Uitgeverij Royal Jongbloed en Adveniat, waar ook andere organisaties zoals het Nederlands Bijbelgenootschap, het Nederlands Dagblad, de Internationale Bijbelbond, Friesch Dagblad/Het Goede Leven, Nederlands Dagblad en Byblos aan deelnemen.

De bedoeling is dat tijdens deze maand de Bijbel weer vaker gepakt en gelezen gaat worden en mensen aan het denken worden gezet wat de betekenis van de Bijbel is voor hun eigen leven.

De theologe Jacobine Geel schrijft voor de Maand van de Bijbel een persoonlijk essay. Het gaat over de plaats van de Bijbel in haar leven en over de ontwikkeling die ze daarin doormaakte.

De Maand van de Bijbel loopt tot en met Valentijnsdag, 14 februari en begint als een evenement in de Abdij van Egmond op 24 januari 2020. Daar zijn de hele dag workshops over en met de Bijbel en wordt de dag afgerond met de presentatie van het essay van Jacobine Geel.

Tijdens het start-event op 24 januari zullen praktische workshops zijn rond de Bijbel, zoals ‘zingen met de Bijbel’, ‘luisteren naar het voorlezen van de Bijbel’, ‘Tafelen met de Bijbel’, ‘wandelen met de Bijbel’, ‘lectio divina en het overschrijven van de Bijbel’. Het is de wens van de organisatoren dat hiermee door heel het land een vuur wordt aangewakkerd om te participeren en samen van de inspiratie te proeven en plezier te beleven met de Bijbel.

Toegang gratis en inclusief lunch

Aanmelden verplicht; opgeven bij de Abdij via deze link.

Abdijwinkel Abdij van Egmond
Vennewatersweg 27a
1935 AR Egmond-Binnen

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!