Loyolatocht – Ignatius achterna

Uitdagende pelgrimstocht in Spanje voor jongvolwassenen en volwassenen van 18 tot 40 jaar. Van 26 juli tot 8 augustus 2022.

Na zijn wilde jaren ontpopte Ignatius van Loyola zich tot de heilige die nog altijd inspireert. Hoe kon dat gebeuren? Tijdens deze tocht volgen we hem op zijn uiterlijke én innerlijke weg. We vertrekken van de Baskische bergen naar het glooiende Navarra. In sympathieke stapgroepjes leggen we elke dag ongeveer 20 km af en overnachten we in kleine dorpjes. Te midden van de prachtige natuur nemen we onze stiltemomenten. ‘s Avonds is er tijd om uit te wisselen.

Kom mee en ontdek wat de krachtige ignatiaanse spiritualiteit kan betekenen voor jouw geloof en leven. Breng je enthousiasme en stevige stapschoenen mee!

Voor wie?
De Loyolatocht is meer dan een gewone wandelvakantie. Hier vind je enkele redenen waarom je mee zou gaan:

  • Je wilt een time-out, om wandelend even op adem te komen;
  • Je zoekt naar meer diepte, stilte en gebed.  Je staat open voor een nieuwe spiritualiteit, een andere manier om geloof en leven te verbinden. 
  • Je hunkert naar een tijd om alles eens op een rijtje te kunnen zetten. Je probeert je plek te vinden in de wereld of je staat op een kruispunt waar je een keuze moet maken in je leven;
  • Je wilt de ignatiaanse spiritualiteit leren kennen. 
  • Je deelt je ervaringen graag met anderen, samen op weg in een ontspannen, blije en open sfeer.

Tijdens deze tocht kiezen we voor het eenvoudige bestaan van pelgrims. We laten een aantal dingen los om er (nog) mooiere te vinden: voor de eenvoudige picknicks krijg je de prachtige natuur cadeau. Je slaapt op een matje, maar de diepe persoonlijke gesprekken zijn onbetaalbaar. We genieten van Gods prachtige schepping, de kleine ongemakken nemen we er graag bij. 

Een pelgrim staat stevig in zijn of haar stapschoenen. Oefen je dus een beetje in het stappen. Zonder te veel te overdrijven, vragen we je om je fysiek een beetje voor te bereiden. Een goede conditie is wel nodig – wees dus realistisch in je mogelijkheden.

Praktisch
Wanneer? Van 26 juli tot 8 augustus 2022.
Leeftijd: 18-40 jaar
Deelnameprijs: € 595 . Is deze kostprijs voor jou een belemmering of wil je een spreiding van de betaling, neem dan contact op.
Aanmelden: Kan via dit formulier.
Vragen? Stuur een e-mail naar: walter.ceyssens@jesuits.net

De Loyolatocht is een samenwerking van de jezuïeten met IJD, jongerenpastoraal Vlaanderen.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!