Live getijdengebed vanuit Abdij Sint Benedictusberg

Via de knop rechtsboven op onze site kunt u de livestream naar het koorgebed van de zusters van abdij Koningsoord volgen. Ook andere abdijen bieden zo’n livestream aan.

Op de website van Abdij Sint Benedictusberg in Vaals staat:

Op verschillende momenten, verspreid over dag en nacht, komen de monniken samen in de kerk, om (met de woorden van sint Benedictus) het Werk Gods te vieren, dat is: de liturgie, de lofzang en het smeekgebed van de hele mensheid. Deze getijden en de Heilige Eucharistie worden in het Latijn, gregoriaans gezongen, gevierd.

Dagelijks kunt u de Lauden, Priem, Terts en Hoogmis, Sext, Noon, Vespers, Completen met hen meevieren via de mediaplayer op de site. Daar kunt u ook, voor zover beschikbaar, de algemene teksten van de vieringen en incidenteel ook een bijlage met de specifieke teksten voor de viering vinden. Meevieren kan ook via de website van Kerkdienst gemist. U vindt er ook een agenda waar alle diensten die uitgezonden worden op worden aangegeven.

Een overzicht van de vieringen met de tijden voor de ‘gewone’ Zon- en weekdagen.

Normaliter worden alle gebedsdiensten, de hele dag door, uitgezonden, behalve de Metten.

Voor wie geïnteresseerd is in het Gregoriaans: Sint Gregorius, de abdijwinkel van de abdij Sint Benedictusberg is gespecialiseerd in het Gregoriaans en latijnse liturgische uitgaven. Daarnaast zijn religieuze artikelen en diverse producten van de ateliers verkrijgbaar.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!