Limburgs museum – Mystiek – Rituelen. Verstilling. Extase.

De tentoonstelling Mystiek – Rituelen. Verstilling. Extase. laat je zien hoe de mens al eeuwenlang probeert de alledaagse werkelijkheid te ontstijgen.

Door gebed en meditatie, door rozenkransen, muziek, geuren en yogaposes, door pelgrimstochten, bedwelmende dans en drank of drugs: we blijven hopen op ‘meer’. In Mystiek loop je door drie ruimtes die elk met een eigen sfeer de zintuigen prikkelen. Van rituelen via verstilling naar extase.

Mystiek combineert oude religieuze kunst uit de collectie van het Limburgs Museum met het werk van toonaangevende hedendaagse kunstenaars. Zoals Wim Delvoye, melanie bonajo, Les Deux Garçons, Ted Noten, Rineke Dijkstra, Studio Job en Hans Op de Beeck. Allemaal benaderen zij het thema mystiek op hun eigen manier. De ene keer ingetogen, een andere keer uitbundig. Van indringende installaties die aanzetten tot zelfreflectie tot carnavalsfoto’s en filmbeelden die je laten glimlachen. Kom en zie wat Mystiek met jou doet.

Praktisch

Waar: Limburgs Museum, Keulsepoort 5 Venlo
Wanneer: 15 oktober 2022 – 19 maart 2023
Openingstijden: dagelijks, behalve maandag, van 11.00 – 17.00 uur
Kosten museumbezoek: €15, museumkaart gratis; jeugd en studenten €8; koop hier je ticket.

 

Activiteiten
Tijdens de tentoonstelling staan er mooie activiteiten in het museum op het programma. Bijvoorbeeld: Rondleidingen op de zaterdagmiddag en lezingen.

Rondleidingen
Het maximale uit je bezoek aan de tentoonstelling Mystiek – Rituelen. Verstilling. Extase. halen? Neem deel aan de rondleiding en krijg een boeiend inkijkje in de persoonlijke passies van de kunstenaars, de samenhang tussen religie en kunst en de betekenis en symboliek van de meest uiteenlopende kunstwerken.

Praktische informatie

  • Wanneer: Van 15 oktober 2022 t/m 18 maart 2023 wekelijks op zaterdagmiddag van 15:00-16:00 uur (m.u.v. 24 en 31 december 2022).
   Natuurlijk mag je voor de start van of na de rondleiding het museum ook op eigen gelegenheid bezoeken.
  • Waar: Mystiek – Rituelen. Verstilling. Extase.
  • Kosten: € 7,50 per persoon (max. 20 personen per rondleider; exclusief entree Limburgs Museum)
  • Tickets: Tickets zijn te koop via deze link. In stap 1 geef je aan met hoeveel personen je wilt deelnemen aan de rondleiding. In stap 2 voeg je daar je entreebewijzen voor het Limburgs Museum aan toe en in stap 3 kies je je datum. Neem beide tickets bij je bezoek mee naar het museum.

 

Lezingen
Wil je graag nóg meer weten over de kunstenaars die deelnemen aan de expositie Mystiek – Rituelen. Verstilling. Extase. of ben je nieuwsgiering naar de making-of  van de tentoonstelling? Om nog meer verdieping te bieden, geven verschillende kunstenaars en gastcurator Edwin Becker een lezing in het Museumtheater. Neem na of voorafgaand je bezoek aan Mystiek dus deel aan een van de lezingen en krijg een boeiend inkijkje in de persoonlijke passies van de kunstenaars en gastcurator.

Praktische informatie

  • Wanneer: 18 december 2022 (meer info volgt), 29 januari (meer info volgt), 26 februari en 19 maart 2023 van 14:00-15:00 uur (inloop vanaf 13:30 uur)
   Natuurlijk mag je voor de start van of na de lezing het museum ook op eigen gelegenheid bezoeken.
  • Waar: Museumtheater
  • Kosten: €7,50 per persoon (max. 70 personen per lezing; exclusief entree Limburgs Museum)
  • Tickets: Tickets zijn te koop via deze link. In stap 1 geef je aan met hoeveel personen je wilt deelnemen aan de lezing. In stap 2 voeg je daar je entreebewijzen voor het Limburgs Museum aan toe en in stap 3 kies je je datum. Neem beide tickets bij je bezoek mee naar het museum.

Afbeelding: Chris Berens – Mapping Infiniti; website Limburgs Museum

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!