Lichtsculpturen in Utrecht

In aanloop naar de Sint Maarten Parade sieren prachtige lichtsculpturen de Sint-Catharinakathedraal. Deze bakens van licht en saamhorigheid zijn vorig jaar gemaakt door kunstenaars en Utrechters uit alle wijken en waren onderdeel van de Parade.

Van 15 oktober t/m 9 november zijn ze te bewonderen in de tentoonstelling Verhalen van licht.

In samenwerking met de Sint-Catharinakathedraal toont Museum Catharijneconvent, dit jaar voor de vierde keer, de lichtsculpturen van de Sint Maarten Parade. De kunstwerken zijn geïnspireerd op de lampionnen waarmee kinderen op 11 november langs de deuren gaan. Kom langs om de bijzondere kunstwerken van dichtbij te bekijken, de makers te ontmoeten en je te verwonderen bij de verb(l)indende verhalen die de beelden vertellen!

Praktisch:
Verhalen van licht (15 oktober t/m 9 november 2022) is gratis te bezoeken van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. Locatie: Sint-Catharinakathedraal, Lange Nieuwstraat 36 in Utrecht.
Reserveren is niet nodig.

Let op: op 3 en 4 november is de kathedraal tot 13:00 niet toegankelijk i.v.m. een viering.

De tentoonstelling is onderdeel van de festiviteiten die worden georganiseerd rondom de feestdag van Sint Maarten. De lichtsculpturen vormen een eerbetoon aan deze stadsheilige van Utrecht. Hij deelde zijn mantel met een bedelaar en werd daarmee een symbool van barmhartigheid en solidariteit. In de vaste tentoonstelling Feest! Weet wat je viert van Museum Catharijneconvent heeft Sint Maarten al heel lang een plek. Door de samenwerking met de Parade verbindt het museum materieel erfgoed (voorwerpen) met immaterieel erfgoed (tradities). Met de tentoonstelling in de kathedraal wil het museum actief bijdragen aan de nieuwe Sint Maartentraditie van samen delen en Utrechters met elkaar verbinden.

Foto: Femke Lockefeer

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!