Lezing over Thomas Merton door Kick Bras

Thomas Merton, de beroemdste monnik van de 20e eeuw
Op zaterdag 20 november 2021 werd in de St. Franciscus Xaveriuskerk in Amersfoort door Kick Bras een lezing gegeven over vier aspecten van Mertons levensvisie.

De lezing is opgenomen en hier terug te zien.

Thomas Merton (1915-1968) was de beroemdste monnik van de 20ste eeuw. Een dichter, spiritueel schrijver, profeet en sociaal activist. In zijn inleiding – met foto’s en teksten – zal Kick Bras vier aspecten van Mertons levensvisie toelichten: zijn visie op de waarde van stilte en meditatie; zijn visie op de verhouding van contemplatie en maatschappelijke inzet; zijn visie op de interreligieuze dialoog, en tenslotte zijn natuurmystiek.
Thomas Merton is nog steeds een inspiratiebron voor mensen die zoeken naar zin. Zijn boeken worden nog steeds veel gelezen. Zijn dagboeken en brieven die dertig jaar na zijn dood verschenen, wierpen nieuw licht op zijn persoon en zijn denken.

Over de inleider: dr. Kick Bras is emeritus-predikant van de Protestantse Kerk in Nederland, actief betrokken bij Vacare, platform voor meditatief leven. Hij is als onderzoeker gelieerd aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen en schreef diverse boeken over meditatie en mystiek. Onder meer: Leven met Thomas Merton (uitgever Meinema), en in 2021 Onuitsprekelijk Paradijs. De groene spiritualiteit van Thomas Merton (uitgever BerneMedia).  Lees meer op zijn website www.kickbras.nl

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!