Lekendominican en theoloog Erik Borgman houdt Henri Nouwenlezing

‘Een kooi ging op zoek naar een vogel’

Op zaterdagavond 23 november houdt lekendominicaan en theoloog Erik Borgman de Henri Nouwenlezing in de Janskerk in Utrecht.
De muziek wordt verzorgd door Anastasiya Voytyuk: Vocal en Bandura en Stanislav Kyryllow: Percussion

Getypeerd als een van de meest innovatieve denkers of als een van de drie meest inspirerende theologen en als theoloog van het jaar in 2012, is professor Erik Borgman een uitgesproken prediker in de traditie van de Dominicanen. In zijn publicaties als Zielen winnenDoor het lijden en, Waar blijft de kerk? blijft voor hem voorop staan dat geloven de radicale toewijding aan God is, in het spoor van Jezus. Centraal in zijn religieuze leven staat: “midden in de wereld van secularisatie en ontkenning van God, te handelen, te denken en te spreken alsof God zou bestaan””.

De gelovige mens, zo zegt hij, moeten Jezus navolgen en zich begeven in gebieden en gemeenschappen die er eigenlijk niet bij horen. In tijden van vervlakkingen en onverschilligheid spoort hij hartstochtelijk en met humor ieder mens aan zich te realiseren dat hij /zij door God gezocht wordt.

Prof.dr. Erik.P.N.M.Borgman is hoogleraar theologie aan de universiteit te Tilburg en aldaar ook directeur van het Cobbenhagen Center.

Praktisch
Datum en tijd: Zaterdag 23 november 2019 19:30 uur
Plaats: Janskerk, Janskerkhof, Utrecht

Toegang gratis

Reserveren: nouwen@nouwen.org

Foto Erik Borgman: Jan Broers

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!