Leer gregoriaans zingen in 7 online lessen!

De gedeelde liefde voor gregoriaanse muziek bracht Wishful Singing jaren geleden in contact met Herman Finkers, die bekend staat om zijn bevlogenheid voor en kennis van het gregoriaanse repertoire.

De samenwerking met Herman Finkers mondde uit in verschillende projecten als de Missa in Mysterium en de cd In Mysterium. En nu zij onze liefde voor deze middeleeuwse kerkmuziek door de coronacrisis niet live mogen delen, hebben ze iets nieuws bedacht. Samen met Herman Finkers geeft Wishful Singing vanaf zaterdag 9 mei een onlinecursus gregoriaans. Wij leren je in 7 online lessen de basisbeginselen van het gregoriaans zingen. Muzikale voorkennis of zangervaring is niet nodig. Doe je mee?

Wishful Singing & Herman Finkers geven onlinecursus gregoriaans

Leer gregoriaans zingen in zeven lessen!De gedeelde liefde voor gregoriaanse muziek bracht ons jaren geleden in contact met Herman Finkers en leidde al tot vele mooie projecten. En nu wij in tijden van quarantaine onze liefde en kennis voor deze middeleeuwse kerkmuziek niet live mogen delen, doen wij dat met een onlinecursus. In zeven lessen leren wij jou de basisbeginselen van het zingen van gregoriaans. Muzikale voorkennis of zangervaring is niet nodig. De cursus gaat van start met een webinar op 9 mei om 20.00 uur. Doe je mee? Meer informatie: https://www.wishfulsinging.nl/cursusgregoriaans/

Geplaatst door Wishful Singing op Dinsdag 28 april 2020

Leer in zeven lessen de basisbeginselen van het zingen van gregoriaans en ervaar de meditatieve uitwerking van deze muziek. De cursus begint met een startbijeenkomst op 9 mei 2020 in de vorm van een webinar. Daarna volgen vijf online lessen waarin je kennis maakt met de Latijnse, eenstemmige gezangen en het gregoriaanse notenschrift. Aan de hand van eenvoudige oefeningen studeer je samen met de zangeressen van Wishful Singing een aantal gregoriaanse gezangen in. In een afsluitende live webinar op 17 mei 2020 worden deze liederen door iedereen gezamenlijk gezongen.

Wat komt er in de cursus aan bod?

Startwebinar

  • Ontstaansgeschiedenis, meer achtergrond en leuke weetjes van het gregoriaans (door Herman Finkers)
  • Lezen van het notenschrift: de kwadraatnotatie
  • Formules uit een vesperdienst en gregoriaanse gezangen
  • Vocale tips voor een goede uitvoering van het gregoriaans

Verdere lessen

  • Meer achtergrondinformatie (door Herman Finkers)
  • Vervolg lezen van het notenschrift/handschrift
  • Beginselen van zingen in verschillende modi (gregoriaanse toonsoorten)
  • Leren kennen van formules en gezangen uit een vesperdienst (prachtige hymnes en antifonen)
  • Vocale tips

Afsluitend webinar
Gezamenlijke uitvoering waarin alles wat geleerd is samen met Wishful Singing wordt gezongen.

Kosten voor deze online cursus zijn €15

Aanmelden kan via deze link.

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!