Laudatio Si’ weekend

In Laudato Si’ roept Paus Franciscus ons op om zorg te dragen voor ons gemeenschappelijk huis, deze aarde. De aarde dreigt te bezwijken onder de last die wij haar opleggen. Dat vraagt om een grote omkeer, het moet anders. En dat ‘anders’ begint bij bewustwording, aandacht en eerbied voor al wat leeft en is. En bij bezinning op de vraag hoe wij die zorg kunnen vormgeven op onze eigen plek op deze aarde. 

Tijdens deze dagen laten we ons meenemen in de kernbegrippen uit de brief van Paus Franciscus en het zonnelied. Dit doen we vooral door te leven in een ander tempo en onze zintuigen te openen voor het leven en de dingen om ons heen. We leven mee in het dagritme van leefgemeenschap De Huijberg, die zich ook laat inspireren door Laudato Si’.

Er is gesprek en creativiteit. Er is ruimte voor eigen tijd en groepstijd, voor stilte en bezinning, voor jezelf, de ander en de aarde. Binnen en buiten.
Programmaonderdelen o.a.:
* wandelingen,
* film op zaterdagavond,
* eucharistie en/of zonneliedwandeling op zondagochtend,
* lezing met gesprek op zondagmiddag (met broeders en andere belangstellenden),
* Franciscusvespers op maandag 4 oktober.

Begeleiding is in handen van Marjan Bosch (De Huijberg) en Franck Ploum (theoloog en werkzaam voor o.a. De Broeders van Huijbergen)

Maaltijden, koffie/thee en overnachting zijn inbegrepen. We eten biologisch, vegetarisch en zo veel mogelijk uit de buurt.
Je slaapt op een kamer met eigen douche en toilet. Er zijn ook tweepersoonskamers.
We leven een gezamenlijk dagritme (‘kloosterritme’) dat ’s ochtends om 7.30 uur buiten start met een meditatie en ’s avonds afsluit met een avondmeditatie.
In de middag kun je naar de vespers bij de broeders.

Waar: De Huijberg, Boomstraat 7, 4635 CX Huijbergen
Wanneer: vrijdag 1 (15.30 u.) – dinsdag 5 oktober (11.30 u.) 2021
Kosten: € 240, wil je een opgemaakt bed, handdoeken en washandjes? Maak dan € 8,00 extra over.
Aanmelden: stuur een mail met je adresgegevens aan post@dehuijberg.nl en maak het bedrag over op bankrekening NL25TRIO 0379736837 t.n.v. Het groene kloosterhuis, o.v.v. data en activiteit.

Kosten mogen bij dit programma geen belemmering zijn om deel te nemen. Neem contact op voor een oplossing.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!